Jandarma ve emniyetin düzenlediği ortak operasyonda jandarmanın silahla yaraladığı ve ardından böbreği alınan Suat Şahin'le ilgili Batman Valiliği bir açıklama yayınladı. Açıklamada Şahin’in kalça bölgesinden vurulduğu belirtildi.

‘KÖPEĞİ KOLLUK PERSONELİNİN ÜZERİNE SALDIRTTI’

Metin Yoksu'nun Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Valiliğin açıklamasında operasyonun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada yapılan operasyonun "duyum" üzerine gerçekleştiğine dikkat çekilerek, "İlimiz Seyitler Mahallesi’nde bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satıldığı yönünde alınan duyumlar üzerine 28 Eylül 2021 günü İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce icra edilen operasyon esnasında şüpheli İ.G.’ye ait evin giriş kısmında beklemekte olan Suat Şahin isimli şahıs, sahibi olduğu Pitbull cinsi köpeği kolluk personelinin üzerine saldırtmış ve kaçmaya başlamıştır" ifadeleri yer aldı.

DOKTOR RAPORU: ŞAHİN BEL ÜSTÜNDEN VURULDU

Valiliğin yapmış olduğu açıklama metninde Suat Şahin'in alınan böbreğine ilişkin bilgi yer almadı. Şahin'in kalça bölgesinden yaralandığı belirtilerek, köpeğini jandarma ekiplerine saldırttığı ileri sürüldü. Açıklamada "Personelimiz, köpeği korkutmak maksadıyla zati tabancası ile bir el ateş etmiş, yerden seken merminin Suat Şahin isimli şahsın kalça bölgesine denk gelmesi sonucu şahıs yaralanmıştır. Adı geçen şahıs ilimizdeki özel bir hastanede tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi yoktur" denildi. Öte yandan Şahin'in üzerinden ise uyuşturucu çıktığı vurgulandı.

Ancak ailesinin acil giriş kayıtlarından aldığı epikriz raporuna göre Şahin’in bel üst bölgesinden vurulduğu ortaya çıktı. Rapora kurşunun Şahin’in vücuduna L3 (Lumbar-bel bölgesi) bölgesinden girdiği, sağ böbreğin arterinde rüptür oluşturduğu ve kurşunun parçalarının karaciğerde görüldüğü belirtildi. Öte yandan hastaneye yapılan ilk başvuruda ise tansiyonun 40/20 olduğu (sağlıklı bireyde 120/80 olmalı) ve oksijen satürasyonunda 75 (sağlıklı bireylerde 95 üstü olmalı) olduğu epikriz raporunda görüldü.