Batı Karadeniz'de şiddetli yağış sele neden oldu. Kastamonu'da 25, Sinop'ta ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselmiş oldu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesinin sağlandığı vurgulanarak, Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başladığı kaydedildi.

Kastamonu'da selden en fazla Bozkurt ilçesi etkilendi. Arama kurtarma faaliyetleri AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından SÜRDÜRÜLÜRKEN, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerde bulunduğu Bozkurt’ta yaşananlarla ilgili olarak, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz" demişti. AFAD'ın aktardığına göre Kastamonu'da selden dolayı yaşamını yitiren vatandaşların sayısı 25.

Öte yandan bugünkü Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Türkiye'de yangın ve sel afetlerinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye'de yakın zamanda yaşanan yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası başlatılacak.