İstanbul’un Esenler ilçesinde tarikat yurdunda öğrencilere şiddet uygularken güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Aykut Ersöz (27) çıkarıldığı mahkemece “basit yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Esenler’de tarikat yurdunda görev yapan Aykut Ersöz, ders çalışan öğrencilere şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınmıştı.

Ersöz'ün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi savcılığa verdiği ifadesinde maden mühendisi olduğunu ve dernekte evrak işleri ile uğraştığını söyledi.

Ersöz ifadesinde, "Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım" dedi.

Ersöz ifadesinde, "Sayısalım iyi olduğu için bazen çocuklara derslerinde yardım ediyordum. Videodaki görüntülerde çocuklar sınavlarına çalışıyorlardı. Ben de çocuklara yardımcı olabilmek için etüde girmiştim. Ben çocukları sürekli konuşmamaları yönünde ikaz etmeme rağmen konuşmaya devam ettiler. Öğrencilerden biri bana karşı alaycı tavırlarda bulundu. Diğer arkadaşlarını da bu şekilde davranarak gürültü yapmaya yönlendirdi. Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Bu olaydan önce çocuklara yönelik herhangi bir şiddet eylemim olmamıştır. Bu olaydan sonra dernekten istifa ettim şu an işsizim" söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek