Türkiye, tarikatta 6 yaşındaki bir kızın ‘evlendirilmesi’ skandalını konuşurken, İHH Konya İl Başkanı ve Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, 13 yaşında evliliğin normal olduğunu savundu.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirmesi’ skandalı tartışılmaya devam ederken, sosyal medyada skandal bir görüş paylaşıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, 13 yaşında evliliğin ‘normal’ olduğunu öne sürdü.

Aynı zamanda bir göz doktoru olarak Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Hasan Hüseyin Uysal, bu skandal görüşünü “gayri meşru ilişkiler” üzerinden gerekçelendirerek, “Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi. Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?” ifadelerini kullandı.

bashekim-yardimcisindan-skandal-sozler-13-yasinda-evlilige-itiraz-edilemez-1099282-1

bashekim-yardimcisindan-skandal-sozler-13-yasinda-evlilige-itiraz-edilemez-1099281-1

Uysal bir sonraki paylaşımında bunların “ciddiyetle konuşacak konular” olduğunu ifade ederek, “Hemen şunu belirteyim Gazi döneminde bu sınır 14 idi. Birçok faktörün etkisiyle o zamana göre cinsellik yaşı çok aşağıya indi. Söylediklerim, edeple, ciddiyetle konuşulacak konular. Bunlardan pedofili çıkmaz. Yaş farkı talebi yok, iki genç, yetkin iseler, zinasız yuva kurabilmeli” dedi.

KADINLARA “CARİYE Mİ BUNLAR” DEMİŞTİ

Daha önce de kadınları giyimleri üzerinden hedef alan Uysal, kamuoyundan tepki çekmişti. Uysal kadınlarla ilgili şunları yazmıştı:

“Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya’da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80’i açık tipler türedi. Bu teşhir, ‘beden görseli satma’ değil mi? Beden satmaya giden yol, fa…. yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!”