Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Trabzon'da İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, “Bugün Türkiye’de hükümetin topluma verebileceği hiçbir şey yoktur. Toplumun talepleri var. İşsizliğimi gider, asgari ücret çok düşük geçinemiyorum diyor. Maaşlara yapılan zamlar az diyor. Enflasyon çok yüksek çözüm üret diyorlar ama üretebilecek bir şeyleri yok. Tarım sektörü ölmüş vaziyette" dedi.

Özdağ ayrıca, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ardından, "parlamenter sisteme geçilmesi ile birlikte Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığa aday olacağını" söyledi. 

61 Saat'te yer alan habere göre Özdağ şöyle konuştu: "Domates 15 lira 99 kuruştu. Hollanda Trabzon kadar bir yer ama tohum ve çiçek konusunda 1 trilyon dolar gelir elde ediyorlar. Türkiye tarım ülkesi. Türkiye kuraklık yaşayacaktır yağmurlar yağmazsa. Ciddi şekilde olacak. Belki de domates fasulye bulamayacağız. Çiftçiler perişan. Türkiye’de enflasyon yüzde 40-50’lerin üzerinde. Geçim şartları ağırlaşmıştır. Mutfakta et değil artık bulgur pilavı bile pişmemektedir, dert kaynamaktadır. Pazarda 100 liraya alınan ürünler artık 200 liraya alınamamaktadır.”

TRABZON HAVALİMANI PİSTİ KAÇ DEFA YAPILDI?

Özdağ, “Trabzon’da bir ihale yapıldı 110 milyon liraya. Niye davetiyeliydi? Hani Sayın Erdoğan… Bütün ihalelerin tamamı canlı yayınlanacaktı. Büyük ihaleleri yayınlayın. Niye rekabet usulüne göre yapılmaz. Trabzon havalimanı pisti kaç defa yapıldı? Kaç defa çöktü? 58 milyon lirayı biz tarladan mı bulduk? Türkiye’de bugün ihaleler şeffaf değildir” diye konuştu.

'BİZ BAŞBAKANLIĞA TALİBİZ'

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da açıklamalar yapan Özdağ, “Bu süreç yürürken biz Gelecek Partisi olarak partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. 50+1’e değil 55 milyon seçmene hitap etmek istiyoruz. Eğer o süreç geldiğinde oturur açıklarız Her parti kendi liderinin aday olmasını ister. Davutoğlu başarılı bir siyasetçidir. Başarılı bir devlet adamıdır, değerli bir bilim adamıdır, iyi bir aile reisidir. Cumhurbaşkanlığı yapmasını isteriz ama biz parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Cumhurbaşkanlığını geçici olarak birinin yapması gerekmektedir. Ardından da parlamenter sistemde başbakan olmak istiyoruz. Türkiye 2-3 yıl sonra bu sisteme geçecek ve esas orada kozlarımızı paylaşacağız. Sayın Davutoğlu’nun yeniden gasp edilen hakkının millet tarafından iade itibarla verilmesini düşünüyoruz ve milletimiz de verecektir” ifadelerini kullandı.