Başbakan Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiği iddialarını içeren bir ses kaydı internete sızdı. Ses kaydında Erdoğan'ın dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e bir dava hakkında mahkumiyet kararı çıkması gerektiği isteğini ve Yargıtay Ceza Kurulu ile ilgili oynama yapıp yapmadıkları konusunda talimatlarını ve sorularını iletiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yargıya müdahale ettiği iddialarını içeren bir ses kaydı internete sızdı.

Twitter ve Youtube'de Başçalan kullanıcısı tarafından internete yüklenen ses kaydında Başbakan Erdoğan ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu öne sürülen iki sesin konuşmaları yer alıyor.

İddiaya göre Başbakan Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses dönemin Adalet Bakanı Ergin'i Doğan Medya’nın patronu Aydın Doğan'ın SPK'daki davası ile alakalı olarak arıyor, ihmale gelmesin diyor.

İddiaya göre Erdoğan, Ergin'e SPK'daki davanın ağır olacağını dolayısıyla yakından takip etmesi talimatını veriyor.

İki ses daha sonra Anayasa Mahkemesi'ni devlette Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da üstüne çıkaran bir takım düzenlemeler hakkında tartışıyor. Başbakan'a ait olduğu öne sürülen ses mahkemenin devlette en üst makam olacağını duyunca öfkeleniyor.

“O HAKİM ALEVİ”

Daha sonra ise 2. görüşme de yine Erdoğan ile Ergin olduğu öne sürülen kişiler yine Aydın Doğan ile ilgili dava meselesini görüşüyorlar. Erdoğan olduğu iddia edilen kişi dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu öne sürülen kişiyi davanın görüldüğü kararın verildiği ve konunun yakından takip edilmediği konusunda azarlıyor. Sadullah Ergin'e ait olduğu söylenen ses mahkemenin hakiminin Alevi olduğuna vurgu yapıyor.

“SPK ŞOKA GİRDİ, MAHKUM OLMALARI GEREKİYOR”

Konuşmada Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses SPK Genel Sekreteri'nin dava hakimi Abuzer Kara'nın 2 Temmuz'da verdiği karar üzerine şoka girdiğini ifade ederek davanın bundan sonraki safahatını soruyor. Aynı ses ısrarla bundan sonra ne olacağını soruyor.

Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses SPK'nın bu konuda hassas olduğunu ve davalık kişilerin mutlaka mahkum olması gerektiği kanaatini iletiyor.

“BİZ ONUNLA OYNAMIŞ MIYDIK?”

Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses konunun Yargıtay Ceza Kurulu'nda kaç kişiyle oylanacağını soruyor. Daha sonra Adalet Bakanı'na Yargıtay Ceza Kurulu'ndaki durumla oynayıp oynamadıklarını soruyor. Adalet Bakanı da avukatlıktan gelen 2000 kişinin arkadaşlarının sisteme transfer olacağı bilgisini veriyor.

İkilinin arasında geçen konuşmada Ali Babacan'ın da ismi geçiyor. Erdoğan olduğu iddia edilen kişi Ali Babacan'ın yanında olduğunu söylüyor. Konuşmanın sonunda ise Ergin, Erdoğan'a Hüseyin Albay adındaki kişinin YAŞ'taki durumuyla ilgili bilgi aktarıyor. (Rota Haber)

İlgili ses kaydı şu linkte yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=m1nCVWjASk0&feature=youtu.be