''AKPM kendi işine baksın, seçimi onlar değil Türkiye yapacak'' yanıtını veren Yıldırım, Türkiye'de seçimlerin demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini savundu.

''AKPM bunu söyleyeceğine yüzlerce, binlerce kişinin kanına girmiş bir terörist başını getirip orada konuşturmasın'' tepkisini veren Yıldırım, PYD'nin eski lideri Salih Müslim'e atıfla şunları söyledi:

"Avrupa Konseyi, Salih Müslüm denen, katil olduğu tescil olmuş bir insanı getirip o parlamentoda konuşturmakla ne barışa ne terörle mücadeleye ne de Avrupa'nın değerlerine hizmet eder."

Bugün AKPM Denetim Komisyonu, Türkiye ile ilgili bir dizi tespitte bulunarak mevcut koşullarda gerçek anlamda demokratik seçimler düzenlenemeyeceği ve seçimlerin meşruluğunun sorgulanacağını belirtti. Denetim Komisyonu, seçimlerin ertelenmesi tavsiyesinde bulundu.

Dün AKPM Türkiye heyetindeki HDP'li milletvekillerinin üyesi olduğu Birleşik Avrupa Solu grubu tarafından organize edilen Afrin'le ilgili bir toplantıya Salih Müslim katılmıştı. Ankara uluslararası tutuklama emri çıkardığı Müslim'in iadesini talep ediyor, ama daha önce Çekya ve Almanya Müslim'i serbest bıraktı.