Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılacak olan referanduma ilişkin olarak "Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz" dedi. Yıldırım, referandumun bir bedeli olacağını söylerken "Bu bedeli, bu kararı verenler ödeyecektir" diye konuştu.

Gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım'ın IKBY'deki referandum hakkında yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle:

Atacağımız adımları MGK ve Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Atacağımız adımlar Irak, İran ve komşu ülkelerimizle iş biriliği içinde olacak.

Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz.

(TBMM'de görüşülecek tezkere için) CHP ve MHP'ye teşekkür ediyorum.

'SINIR ÖTESİ OPERASYON SEÇENEKLER ARASINDA'

('Sınır ötesi operasyon seçenekler arasında mı?' sorusu üzerine) Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek.

Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değil.

Bunun bir bedeli olacaktır. Bu bedeli, bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir günahı olmayan insanlara bedel ödetmeye hakları yok.