Başbakan Binali Yıldırım, Amasya’da yaptığı konuşmada şeker pancarı alım fiyatını açıkladı. Yıldırım, “Bunu da ilk defa Amasya’dan açıklıyorum, 2018 yılı şeker pancarı alım fiyatı 2 lira 35 kuruş olarak belirledik. Geçen sene 2 lira 10 kuruştu. Yüzde 12 artış anlamına geliyor” dedi.

’16 YILDIR FERHAT OLDUK’

Başbakan Binali Yıldırım, Amasya’da düzenlenen Ferhat Tüneli açılış töreni ve iftar programına katıldı.

İftarın ardından konuşma yapan Başbakan Yıldırım, “Daha önce temel atmasında da bulunduğu Amasya Belediyemizin gerçekleştirdiği Ferhat Tüneli’ni açıyoruz hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıldır Ferhat olduk milletimizle buluşmak için dağları deldik, Şirin gibi milletimizle kucaklaşmak için gece gündüz demeden hizmet ettik, uzakları yakın ettik” dedi.

‘DEVLETLE MİLLET ARASINDAKİ MESAFEYİ KAPATTIK’

“Devletle millet arasındaki mesafeyi 16 yılda kapattık” diyen Yıldırım, “Devleti, milletin hizmetine sunduk. Ferhat gibi çalıştık milletimizin yüzünü güldürdük. Biz bu topraklara, bu bayrağa Ferhat gibi aşığız aşık. Yollar açıyoruz, tüneller yapıyoruz, şehirleri şehirlere bağlıyoruz, gönülleri gönüllere bağlıyoruz” diye konuştu.

‘YÜZDE 12 ARTIŞ’

Şeker pancarı alım fiyatını açıklayan Başbakan Yıldırım, “Bunu da ilk defa Amasya’dan açıklıyorum. 2018 yılı şeker pancarı alım fiyatı 2 lira 35 kuruş olarak belirledik. Geçen sene 2 lira 10 kuruştu. Yüzde 12 artış anlamına geliyor bütün şeker pancarı üreticisi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

’94 YILLIK YÖNETİM ALIŞKANLIĞI DEĞİŞİYOR’

24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye 94 yıllık yönetim alışkanlığını değiştiriyor. Darbelerle, vesayetlerle, krizlerle, istikrarsızlıklara Türkiye artık yıllarını kaybetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında daha istikrarlı, daha güçlü, yeni hükümet sistemiyle muhasır medeniyetler seviyesine giden yolda emin adımlarla ilerleyecek.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından Ferhat Tüneli’nin açılış kurdelesini kesti.