Almanya Başbakanı Angela Merkel'le Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'da gerçekleştirilmesi planlanan referandum etkinlikleri krizinin ardından telefonda görüştü.

Planlanandan uzun süren görüşmeye ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan,  "Merkel ile görüşmem iyi ve verimli geçti" dedi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biraz uzun sürdü. Son günlerde Almanya'da halk oylamasına yönelik yapılacak buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel ile konuştum. Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. İki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelecekler. Bu konuya açıklık getirecekler."

BAYKAL'IN KARARI

CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın Almanya'daki etkinliğini iptal etmesinin sorulması üzerine Başbakan, "Ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılamamak için böyle bir karar almış olabilir ya da Türkiye'ye karşı böyle bir tutum olduğu için bir tepki olarak bu kararı almış olabilir. Böyleyse teşekkür ederim" dedi.

Almanya ile kriz, Kırşehir'deki mitingde de Başbakan'ın gündemindeydi. Başbakan, şöyle konuştu:

"Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanya'da 'Hayır' diyenlere, teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlara, FETÖ'nün propagandasını yapanlara izin vereceksiniz, memleket sevdalılarına yasak koyacaksınız. Bu kabul edilemez. Almanya'daki vatandaşlarımızın bu tutum karşısında 'Evet' oylarıyla coşup yedi düvele demokrasi dersi verecektir."