Başbakan Binali Yıldırım darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının hayatını kaybettiği Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Asker kılıklı teröristler burada milletin bağımsızlığına karşı başlatılan hain girişimi önlemek için hazırlık yapan 43 tane yığidimizi attıkları bomba ile şehit ettiler. 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik toplam burada 50 şehit var.

“Birkaç gün önce Güneydoğu’dan bölücü teröre karşı mücadelelerini yapmış ve buraya gelmişlerdi. Onların alnından teker teker öpüyorum onlar bizim yiğitlerimizdir. Onların başındaki Turgut Aslan’a da Allah’tan acil şifalar diliyorum.

'TEHLİKE BİTMEDİ'

“Ama tehlike bitmedi. Vatandaşımız tedirgin olmasın ama tehlike bitmiş değil. Vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır. Ve zayıf da olsa bu gibi intikam duygusuyla, yenilmişlik hissiyle harekete geçen, geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Hayat normal seyrinde devam ediyor ancak rehavete kapılmayacağız.

“Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. Yetkililerin açıklamalarını göz önünde bulundun. Vatandaşlarımız sakin olsun. Herhangi bir kışkırtmaya meydana vermeyin. Dökülen kan hesapsız kalmayacak.

“Hukuk devleti, Türkiye intikamla hareket etmez, onların yaptığını yapmaz. İntikam yerine adaletle davranılacak ama dökülen hiçbir kan, hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak. Yapanlar mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır.

DARBE GİRİŞİMİ

“Girişimin başladığını hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik yakın korumalarımızdan ve vatandaşlardan, eşimiz dostumuzdan öğrendik. Bize ondan önce bu konudaki tehditin boyutu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Şu anda bunların bir önemi yok.”