Medya Derneği, son dönemde basına yaptığı baskılar nedeniyle eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Toplantıda ne Başbakan’ın işten atılmasını istediği Cüneyt Özdemir, ne de kendisinin devlet kaynaklı bir tezgâhın hedefi olduğunu söyleyen Cengiz Çandar gündeme geldi.

 

SALİH MEMECAN: NEZAKET ZİYARETİYDİ

Başkanlığını Sabah gazetesinden karikatürist Salih Memecan’ın yaptığı Medya Derneği’nin yöneticileri dün Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde Erdoğan’la görüştü. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu. Taraf’a konuşan Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, toplantıya ilişkin şunları söyledi:

 

“Bu bir nezaket ziyaretiydi. Derneğimizi anlattık, faaliyetlerimizden bahsedip destek istedik. Tutuklu gazetecilerden bahsedildi fakat özel olarak isimlerden bahsedilmedi.”

 

GAZETECİLER KONUŞULMADI

Memecan toplantıda hükümetin medya üzerindeki baskısının gündeme gelmediğini, Akit gazetesinin Cengiz Çandar’ı hedef göstermesinden ya da Cüneyt Özdemir’den de bahsedilmediğini aktardı. Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Özgürel ise, şunları söyledi:

 

“Projelerimizden bahsettik. Eğitim projemiz var, bunu Başbakan’a sunduk. 2013 yılında medyanın teknolojik gelişmelerde geldiği durumla ilgili bir forum düzenlemek istiyoruz. Bunu anlattık. Desteklerini istedik. Uluslararası kuruluşların basın özgürlüğü konusunda bir takım endişeleri var deyip bu konuda nasıl adımlar atılacağını sorduk.”

 

BAŞBAKAN MANŞETLERDEN RAHATSIZ

Hükümet yetkilileri buna karşılık yazdıkları haberler nedeniyle haklarında dava açılan gazeteciler için yasal düzenleme yapıldığını, cezaların 3 yıl ertelendiğini söyledi. Bu arada Başbakan Erdoğan, haksız bir şekilde manşetlerden çok sert eleştirildiklerini, kendi açıklamalarının da buna karşı fikir beyanı olduğunu ifade etti. Özgürel, Başbakan’ın sözlerini, “Karadenizli olmamızdan da kaynaklanıyor. Ben bazen sert ifadeler kullanıyorum. Bazıları yanlış anlıyor olabilir. Ama toplum bunu doğru anlıyor” şekilde aktardı. Özgürel, toplantının karşılıklı diyalog içinde geçtiğini kendilerine “ Medya Derneği’nde yasal düzenlemeler konusunda her türlü teklife açığız” dendiğini kaydetti.