Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığa getirileceği AKP 3. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Bugün günlerden vuslat rabbime hamdolsun. İşte özlenen beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Ne mutlu bizlere, hep başımızda olan liderle yol arkadaşlığı yaptık. Kutlu yürüyüşün lideri Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Recep Tayyip Erdoğan büyük bir siyasetçi ve dava adamıdır. Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine muhtar bile olamaz denilirken, ülkesinin kaderini değiştirecek projelere imza attın. Bizler Recep Tayip Erdoğan'ın yol arkadaşıyız. Her şey Türkiye için.

Bugün günlerden vuslat rabbime hamdolsun. İşte özlenen beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda.

Ne mutlu bizlere, hep başımızda olan liderle yol arkadaşlığı yaptık. Kutlu yürüyüşün lideri Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

Bu mutlu günde bizi yalnız bırakmayan bütün misafirlerimiz, bizleri salon dışında izlemek zorunda kalan bütün gönüldaşlarımız hoş geldiniz.

Partimizin Üçüncü Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini ülkemize hayır getirmesini diliyorum. Bizim kongremiz bayramdır ama bugün ayrı bir bayram yaşıyoruz.

Milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz. AK Parti'de kongre demek daha da güçlenmek demektir. Birlik beraberliğimizin daha da artarak devam etmesi demektir. Bu birliği oluşturan bütün AK Partililer değerli yol arkadaşlarım sağ olun var olun.

Mübarek üç aylar içerisindeyiz. Ramazan ayı yaklaştı. Ramazan'ın ülkemize ve dünyamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ayın bereketinden niyaz alarak gece gündüz vatandaşlarımızla hemhal olmanızı istiyorum.

Milletçe zor bir yıl geçirdik. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı günlerinden bu yana ilk defa bu kadar hainin bir araya geldiği oyunlar oynadığı bir dönem yaşadı. O oyunu milletimizle beraber bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. 60. Hükümetin henüz ikinci ayı bile dolmamışken karanlık bir işgal girişimi yaşadık. Milletin parasıyla alınan tanklarla, uçaklarla millete bombalar yağdırdılar. Cumhurbaşkanımızın 'Ülkenize sahip çıkınız' çağrısıyla birlikte milyonlar oldunuz meydanlara indiniz.

Kahraman Türk milleti bir kez daha yedi düvele kim olduğunu gösterdi. Milletin elinden Ay Yıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar salalar dinmedi. Şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki FETO, bölücü terör örgütü DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim için bir istiklal ve istikbal meselesidir.

Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil, adaletle yapmaya devam edeceğiz. Buna rağmen mağdur olduklarını öne sürenlerin iddialarını da incelemek için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu komisyon aynı zamanda itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak. Ülkemizin önemli sorunlarının başında halen terör belası geliyor. Dünya üzerinde aynı anda en az üç terör örgütüyle mücadele eden başka ülke yoktu. Teröre destek veren kim varsa er ya da geç kaybedecektir.

FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele, bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil, adaletle davranmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği de göstereceğiz. Mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını da en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik. Şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday… Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da çatısını da bacasını da kapatır.

Darbeye karşıyız deyip Türkiye'yi yıllarca bir darbe anayasasına mahkum ettiniz. Bir yandan işgal girişimini bertaraf ederken, diğer taraftan vesayetçi anayasadan ülkemiz kurtardık.

Fırat Kalkanı operasyonu ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına aldık. Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez. PKK, PYD, YPG'nin aynı olduğunu artık bütün dünya biliyor. Kendilerinin de inkar etmediği bu gerçeğin, dost bildiğimiz ülkeler tarafından da artık görülmesini bekliyoruz.