CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça hakkında dikkati çekici bir iddia ileri sürdü.

Gülmen ve Özakça'nın "İşimizi geri istiyoruz" talebiyle başlattıkları açlık grevinde 260 günün geride kaldığını hatırlatan Bekaroğlu, "Başbakan Binali Yıldırım, açlık grevinin bitirilmesini istiyor ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı etkiliyor" dedi. 

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle'ye konuk olan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu şunları söyledi: 

'SOYLU KİŞİSELLEŞTİRDİ'

Konu açlık açlık greviyle de ilgili olunca Bekaroğlu, kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren cuntacıların 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 'FETÖ'yle mücadele gerekçesiyle ilân edilen OHAL KHK'sıyla mesleklerinden ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevine başlayan eğitimciler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumuna da değindi. Başbakan Binali Yıldırım'ın ve bazı hükümet üyelerinin açlık grevinin bitirilmesi ve Gülmen ile Özakça'nın taleplerinin karşılanması gerektiğine vurgu yapan Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konuyu kişiselleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etkilediğini ileri sürdü. Bekaroğlu, şunları söyledi:

"Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumuyla ilgili, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile, Başbakan'la görüşmeye devam ediyoruz. Temaslar Saray'a kadar devam ediyor. İçişleri Bakanı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça konusunu kişisel mesele haline getirmiş. Cumhurbaşkanı'nı etkilemekte. Başbakan ve diğerleri bu işin bitmesine gerektiğine inanıyor."

Kaynak: Sputnik