Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de 23 Nisan oturumunda yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, "Her şeyi hoş görebilirim yalan tahammül edemem" dedi.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül'ün aday olacağı iddialarının sorulması üzerine, "Bunu Abdullah Bey'e sormak daha doğru olur" dedi .

CHP'Lİ ÖZEL: YILDIRIM, 15 TEMMUZ'DA GECEYİ ILGAZ TÜNELİ'NDE GEÇİRDİ

23 Nisan oturumunda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, darbe girişimi gecesi Meclis'te hep beraber direndiklerini ifade ederek, "Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir" deyip, sözlerine şöyle devam etmişti:

"İstanbul Emniyet Müdürü, bugünkü genel başkanların defalarca kendisini aradığını söylemiş, darbeciler ayrıldıktan sonra inişe karar vermiş. Hangarda çıkan 4 saat hala izaha muhtaçtır."

BAŞBAKAN SÖZ ALDI

Yaşanan tartışmalar sonrası Başbakan Binali Yıldırım, kendisi hakkında söylenenlere yanıt vermek için söz almış ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıl dönümünde Meclis'e daha yakışır bir toplantı yapılmasını arzu ettiğini ifade ederek, "O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, başbakanı uçaklara bu alçakları vurun demiştir" ifadesini kullanmıştı.

Yıldırım'ın bu sırada gözlerinin dolduğu görülmüştü.

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE 15 VEKİLİN GEÇMESİ

Başbakan Yıldırım, CHP´den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin, bunu demokrasi adına yaptıklarını söylemesinin hatırlatılması üzerine de "Yersen" ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Yeni sistemle birçok şeyin sonu, birçok şeyin ilki olacak" dedi. "Neler değişecek?" sorusunu "Hiçbir şeyin sonu yok, hayat devam ediyor. Sistem değişir ama dünya dönmeye devam eder" diye yanıtladı.

BAHÇELİ'YE MERAL AKŞENER SORUSU

Resepsiyonda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı soruldu.

Bahçeli, "Bunu bize sormayın bizim adayımız belli" dedi.

Meclis'te bugün yaşanan gerilim için ise Devlet Bahçeli, "CHP gerilim yaratmak için gelmiş, 15 vekilden vazgeçenler 10 dakika niye sabredemiyor" ifadesini kullandı.