Başarılı iş insanı Hasan Narınç, Adıyaman Gerger merkezli faaliyet gösteren Gerger Taşımacılık’ın yöneticilerinden. Bölgenin en önemli ulaşım markalarından biri haline dönüşen Gerger Taşımacılık hakkında bilgi veren başarılı iş insanı aynı zamanda Türkiye’deki lojistik ve ulaşım sektörü hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin oldukça güçlü bir lojistik ağına sahip olduğuna vurgu yapan Narınç; “Türkiye’nin lojistik ağı, tahmin edildiğinden çok daha güçlü. Son dönemde Avrupa başta olmak üzere dünyanın geri kalanında lojistik sorunlar ortaya çıkarken, bizde sektör her geçen gün daha da büyüyerek dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri haline dönüştü.” İfadelerini kullandı.

“Sektör Her Geçen Gün Büyüyerek Gelişmeye Devam Ediyor”

Sektörün büyüyerek Türkiye’yi aştığının altını çizen Hasan Narınç; “Sektör her geçen gün büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Bunun en temel sebebi Türkiye’nin coğrafi olarak oldukça özel bir konumda bulunması. Avrupa ve Asya arasında adeta bir köprü niteliğindeyiz. Ayrıca lojistik sektörünün bu denli gelişmesinde belli başlı etkenler de var.” Sözlerini kullandı.

“Özellikle İhracat Etkisi Büyük”

Türkiye’de lojistik ve ulaşım sektörünün başarısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hasan Narınç açıklamalarını; “Belirtmiş olduğum gibi Türkiye’nin coğrafi konumu lojistik sektörünün bu kadar gelişmesinde oldukça kritik bir öneme sahip. Fakat sektörün gelişiminde tek etken bu değil. Aynı zamanda ihracat rakamımızın oldukça yüksek olması, ülke içinde ürün ve mal hareketliliğinin de aynı oranda yüksek olduğunu gösteriyor. Ayrıca büyükşehirlerin fazlalığı ve tüketimin belli alanlarda yoğunlaşması da yine lojistik sektörünün bu denli gelişmesinde en önemli etkenler.” İfadeleriyle sürdürdü.

“Pandemi Sürecinde Lojistik Sektörü Büyüdü”

Pandemi sürecinde de sektörün büyümeye devam ettiğini belirten başarılı iş insanı Hasan Narınç; “Pandemi sürecinde lojistik sektörü büyüdü. Birçokları sektörün küçüldüğünü düşünse de insan ihtiyaçlarının tamamen tükenmediği bir yaşama biçimine geçmediğimiz sürece, taşımacılık ve nakliye sektörü varlığını sürdürür. Taşımacılık, lojistik, ulaşım ve nakliye gibi sektörler insan ihtiyaçlarıyla doğrudan ilişkili sektörler. Dolayısıyla insan var olduğu sürece bu sektörlerde büyük bir küçülmenin gözlemlenmesi bence mümkün değil.” Sözleriyle lojistik sektörünün insan ihtiyaçlarına hitap ettiği için yok olmayacak sektörlerden biri olduğuna değindi.