AKP’li Başakşehir Belediyesi’nde görevli Fatma Yüksel adlı personelin, Sosyal İşler Müdürü’nün makam odasında çektiği bir videoda, belediyeden yardım alabilmek için başvuru yapanlarla dalga geçtiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken video üzerine, Yüksel'in işine son verildiği açıklandı.

Atatürk'ün gençliğe hitabesine uyarladığı bir metni okuyan ve gülerek “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek konuşmaya başlayan Yüksel, “Ey Türk gençliği, naber?” dedikten sonra şu ifadeleri kullanıyor:

*  Lütfen işimizi ciddi yapalım. Birinci vazifen, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışıp önce genel talepleri almak. Dünya kadar gelen talepler Fatma, Sevgi… tarafından Excel’e aktarılıp İlyas Aslan tarafından teker teker küfürle beraber kontrol edildikten sonra bir liste oluşturulup ekip arkadaşlarına vermektir.

'ALIN ULAN KOLİNİZİ DEMEK BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR'

* Evet arkadaşlar, gençler bu bizim en önemli vazifemizdir. Herkese koli vermek. Koli, koli diye ağlayanlara ‘alın ulan kolinizi’ demektir birinci vazifemiz. İkinci vazifemiz yaşlı, hasta, engelli vatandaşlarımıza, telefon açıp ağlayanlara hatır gönüllerini almaktır.

* Üçüncü vazifemiz, sıcak yemek. Evinde yemek yapamayan teyze ve amcalara Kamil tarafından tespit yapıldıktan sonra sıcak yemek uygun görülüp Ramazan’da açlara sıcak yemek vermektir.

* Ey Türk istikbalinin evlatları, Ey Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün fedaileri İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifeni en iyi şekilde yerine getirmek, boynunun borcudur. Bugün 23 Nisan hep neşeyle doluyor insan. Evet sevgili arkadaşlarım şimdi kendi vaatlerime geçeceğim; Bugün bu koltukta oturuyorum…”

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ: PSİKOLOJİK DURUMU İSTİSMAR EDİLEREK ORGENİZE EDİLMİŞ

Olayın ortaya çıkmasından sonra Başakşehir Belediyesi bir açıklama yaparak, Fatma Yüksel’in işine son verildiğini duyurdu: "Olayın ortaya çıkması üzerine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun talimatıyla acilen harekete geçildi. İlk olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli Fatma Yüksel'in iş akdine aynı gün son verildi. Personelin alınan savunması ve yapılan araştırmanın ardından personelin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi. Bu üzücü olayın personelin içinde bulunduğu psikolojik durumu istismar ederek organize edildiği anlaşılmıştır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı kasten aşağılayan bu organize plana karışanlar hakkında ilgili adli mercilerden bilgi alınarak hukuki süreç başlatılmıştır. Videoda metin okuyan, okunan metni okuyanın eline tutuşturan, videoyu çeken ve sosyal medyada bazı hesaplarla birlikte yerel haber sitelerine servis eden personeller hakkında kurum içi soruşturma başlatılmış, hepsinin işine son verilmiştir. Bu suça iştirak eden personeller hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”