HDP'nin Hazine yardımı hesaplarına bloke konmasına karşı 'Hazinemiz halkımız' sloganıyla başlattığı bağış kampanyasına destek büyüyor.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, 30 yıldır Norveç'te yaşayan ressam Hakan Yaşar, Diyarbakır sergisini ziyaret ettiği sırada Başak Demirtaş'ın beğendiği tabloyu HDP'nin bağış kampanyasına yardım için açık artırmaya çıkardı.

'HDP'YE UFAK BİR DESTEK OLSUN'

Ressam Hakan Yaşar, açık artırmayı 6 bin dolardan başlattığını duyurdu. 1 Şubat'ta sona erecek olan açık artırmada tabloya şu ana kadar 7 bin 500 dolar teklif geldi.

Ressam Yaşar, "HDP’ye destek için bu çalışmayı seçmemin nedeni, Amed sergime gelen Başak Demirtaş'ın sergide en çok beğendiği çalışmam olması. Bu tablom HDP’ye ufak bir destek olsun" dedi.

Ressam Yaşar, açık artırmaya sunduğu 'Hicret' (Göç) isimli tablosunu şu sözlerle anlattı: "Hicret, bir kadının göç hikâyesini anlatan uzun süren bir çalışmamdı. Benim gibi kendi toprağından göç etmiş insanların her ne kadar hayat güvenceleri olsa da bir eksiklik hissetmesi, böyle bir çalışma yapmama neden oldu."

'SELAHATTİN BEY ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞUNDA KENDİSİYLE RESİM YAPMAK İSTERİM'

Yaşar açık artırma için 'Hicret' tablosunu seçme nedenini ise şöyle açıkladı:

"Aralık 2021'de Amed'te verdiğim sergiyi binlerce insan ziyaret etmişti. Çok değer verdiğim Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da sergiyi görmek için gelmişti. Kendisine sergilediğim 33 çalışmamı tek tek anlatma şansı bulmuştum. 'Aralarında en ilginizi çeken, kendinizi yakın bulduğunuz çalışmam hangisi?' diye sorduğumda, 'Hicret’i göstermişti. Ben de kendisine, 'Umarım bir gün Selahattin Bey özgürlüğüne, çocuklarına kavuşursa kendisiyle birlikte resim yaparım' demiştim. Aradan zaman geçti ve Selahattin Demirtaş’ın, HDP'nin bir kampanya başlattığını öğrendim. #hazinemizhalkımız kampanyasına destek vermek için bir görev biçtim kendime. Elimden ne gelirse."

whatsapp-image-2023-01-29-at-13-lqrU

'BEN ELEŞTİRİ HAKKIMI HDP SÖZ SAHİBİ OLDUĞUNDA KULLANIRIM'

"Söz sahibi olmadan hak sahibi olunmaz" diyen Yaşar, "Türkiye'de ne HDP'nin yüzde 14 ne CHP'nin yüzde 25 oyuyla sistemde bir söz hakkı var. Ama yüzde 4 oy oranıyla MHP gibi hiçbir şeye hayrı olmayan bir parti ülkeyi yönetiyor. İstediğini hapisten çıkarıp istediklerini mahkûm edebiliyorlar. Hatta savaş çıkartma gücüne sahip bir parti çünkü söz hakkı var o sistemde. Hak, adalet, insan haklarını ve özgür yaşamı savunan insanların görevi, bu hakları savunacak partiyi söz hakkı almaları için desteklemek. Oturduğumuz yerde istediğimiz kadar HDP’yi eleştirebiliriz. Ben eleştiri hakkımı HDP söz sahibi olduğunda ve bu saydığım hakları hakları insanlara veremediğinde kullanırım. Şu an ne söylersek bir faydası yok çünkü bu sistemde söz hakları yok" ifadelerini kullandı.

'SANAT SİYASETTEN ÜSTÜNDÜR'

Yaşar, sözlerine şöyle devam etti: "Maddi ve manevi olarak var gücümüzle HDP'yi destekleyeceğiz. Verdiğimiz her destek Selahattin Demirtaş, siyasi tutsaklar ve hasta tutsakları bir adım daha özgürlüklerine yaklaştırır. İsmimin böyle bir şeyde geçmesi beni hiçbir zaman korkutmaz. Çünkü bugüne kadar hiçbir zaman doğru bildiklerimden vazgeçmedim. Sanat siyasetten güçlüdür. Ben sanatın gücünü kullanarak savaşımı haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı veriyorum."