Yeşil Sol Parti, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde miting düzenledi. Mitingde konuşan Başak Demirtaş, seçime sekiz gün kaldığını ve bu seçimin sonuçlarını İstanbul'un belirleyeceğini söyledi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isteyen Demirtaş, "Bir anne çocuğunu gece yatağa aç yatırıyor. Bu ülkede zulüm görmemiş, yüreği yanmamış, acı çekmemiş kimse kaldı mı artık? İşte bütün bunlara bir cevabımız olmalı. Biz bu cevabı 14 Mayıs günü güçlü bir şekilde vereceğiz. Bir oy Kılıçdaroğlu’na diyeceğiz, bir oy Yeşil Sol Parti’sine diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş, Esenyurt'da düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde konuştu. Yaklaşık 7 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın selamını alanda bulunanlara ileten Demirtaş, gençlere seslendi. "Sizler bu mücadelenin öncülerisiniz diyen" Demirtaş, "Halkın oylarını, iradesini korumak sizin görevinizdir. Emanet sizdedir, o emanete gözünüz gibi bakın, seçim günü sandıklarda görev alın" diye konuştu.

Başak Demirtaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"SELAHATTİN DE SİZLERİ ÇOK ÖZLEDİ"

"Merhaba kardeşlerim, merhaba analarım, kadın arkadaşlarım, genç arkadaşlarım. Şimdi Edirne’den geldim, bugün Selahattin’le açık görüş günümüzdü. Selahattin’in selamını getirdim, Selçuk Mızraklı’nın selamını getirdim! Biliyorum Selahattin’i çok merak ediyorsunuz. O da sizleri çok özledi ve dedi ki, ‘’bütün İstanbul’a, yediden yetmişe, halkımızın her ferdine yürekten selam gönderiyorum’’. Bir de Selahattin’in bir ricası vardı. Başkanımızın ricasını yerine getirmemek olmaz. Hemen o mesajı sizlere iletmek istiyorum: “Merhaba saygıdeğer halkımız, merhaba gençler. Sizden bir ricam var. Hemen bugün mahalledeki seçim bürosuna gidip seçim kampanyasında ve sandıkta görev almayı talep etmelisiniz çünkü halkın bin bir emekle sandığa atacağı oylar en çok da size emanettir. Genç kardeşlerim, sizler bu mücadelenin öncülerisiniz. Halkın oylarını, iradesini korumak sizin görevinizdir. Emanet sizdedir, o emanete gözünüz gibi bakın, seçim günü sandıklarda görev alın. Hepinize büyük bir özlemle, içten selam, sevgilerimi gönderiyorum.

"BU DEVRAN DÖNECEK"

Seçimlere sekiz gün kaldı ve bütün seçimlerde olduğu gibi bu seçimin sandık sonuçlarını da İstanbul belirleyecek. Ben inanıyorum ki İstanbul halkının büyük bir çoğunluğu değişim diyecek, Yeşil Sol Parti diyecek. Sevgili kardeşlerim, seçim gününe kadar canla başla çalışacağız ve partimizi güçlü bir şekilde meclise göndereceğiz, değil mi?

"AĞACIMIZI TANIMAYAN, BİLMEYEN KALMASIN"

Kadın arkadaşlarım, biz de hazır mıyız? Benim kız kardeşlerimden ve kadın arkadaşlarımdan bir ricam olacak. Lütfen bütün akrabalarınıza, komşularınıza seçim günü gelinceye kadar partimizi tanıtın ve partimizin oy pusulasındaki yerini gösterin çünkü en güzel amblem bizim amblemimizdir. En güzel ağaç bizim ağacımızdır. Bu ağaç normal bir ağaç değil. Bu ağaç bin bir emekle sulanmış bir ağaçtır. Bu ağaç barış ağacıdır, özgürlük ağacıdır, halkımızın ağacıdır. Bu ağaç bütün dinlerin, dillerin, kültürlerin, kimliklerin altında buluştuğu ağaçtır. O yüzden bu ağacımızı tanımayan, bilmeyen kalmasın.

"ÇOCUKLARIMIZIN KEMİKLERİNİ BİR TORBAYA KOYUP KUCAĞIMIZA VERDİLER"

Bugüne kadar farklı nedenlerle AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerim, artık bu zulme ortak olmayın lütfen. Zalimin değil, mazlumun yanında olun. Bugün o gündür, gelin kendinize oy verin. Allah şahittir ki bizler barış istediğimiz için, onurlu bir yaşam istediğimiz için, eşitlik istediğimiz için başımıza getirmedikleri felaket kalmadı. Bizi zindanlara attılar, yetmedi terörist dediler, katil ilan ettiler. Çocuklarımızın kemiklerini bir torbaya koyup kucağımıza verdiler.

"YETER DEMEYELİM Mİ?"

Şimdi de değerli Seydalarımıza ve Melelerimize seslenmek istiyorum. Kendine Müslümanım, insanım diyen herkese seslenmek istiyorum. Hangi Müslüman bu zulme ortak olabilir. Hangi iman sahibi bu zulme sessiz kalabilir. Bu yapılanlar Allah’tan reva mıdır bizlere? Bakın utanmadan dini, imanı, Allah’ı, Kur’an-ı Kerim’i sırf kendi çıkarları için seçim malzemesi olarak kullanıyorlar ve biz emri Allah’tan aldık diyorlar. Allah aşkına, bunları göndermeyelim mi artık? Yeter demeyelim mi?

"BİR OY KILIÇDAROĞLU’NA DİYECEĞİZ, BİR OY YEŞİL SOL PARTİ’SİNE DİYECEĞİZ"

İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlı, Iğdırlı, Karslı, Ardahanlı, Muşlu, Erzurumlu, 81 ilden kardeşlerim, bakın ülke yangın yerine döndü ve bu yangına bir damla da su siz dökün. Sizin 14 Mayıs’ta kullanacağınız her bir oy bir damla sudur. Bakın genç arkadaşlarım, işsiz perişan bir baba akşam evine giderken bir şey alabiliyor mu? Bir anne çocuğunu gece yatağa aç yatırıyor. Bu ülkede zulüm görmemiş, yüreği yanmamış, acı çekmemiş kimse kaldı mı artık? İşte bütün bunlara bir cevabımız olmalı. Biz bu cevabı 14 Mayıs günü güçlü bir şekilde vereceğiz. Bir oy Kılıçdaroğlu’na diyeceğiz, bir oy Yeşil Sol Parti’sine diyeceğiz.

"YEŞİL SOL AĞACINI, PARTİMİZİN AĞACINI BULUP MÜHRÜ BASACAKSINIZ DEĞİL Mİ?"

Seçim günü elimizde iki tane pusula olacak. Bir tanesi Cumhurbaşkanlığı secimi için. Burada Kılıçdaroğlu’na ‘’Evet’’ mührü basacağız. Bir de böyle bir pusulamız olacak. Siz böyle uzun olduğuna bakmayın, içinde bir sürü parti amblemi olduğuna bakmayın. Yapacağınız çok kolay. Hemen en güzel ağaç olan Yeşil Sol ağacını, partimizin ağacını bulup mührü basacaksınız değil mi?

"MAZLUMUZ AMA ÇOK DA GÜÇLÜYÜZ"

Sevgili kardeşlerim, evet çok mazlumuz ama çok da güçlüyüz. Son seçimlerin hepsinde birlik oldunuz, gücünüzü gösterdiniz. Şimdi de sırada 14 Mayıs seçimleri var. 14 Mayıs seçimlerinde partimizin gücünü, Yeşil Sol Partimizin gücünü, Kürtlerin gücünü gösterme zamanı artık. Demokrasiye geçtikten sonra da güzel bir ülkede yaşama zamanı. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Seçimler şimdiden hayırlı uğurlu olsun.