TİP'in Müdahale Kongresi, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Kongreye birçok sendika, emek örgütü, siyasi parti temsilcisi ve yurttaşlar katıldı.

''KARARLI YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR''

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eşitlik, özgürlük, emek ve sosyalizm mücadelesinde TİP 61 yaşında! Dünden bugüne, bugünden yarına inatçı ve kararlı yürüyüşümüz sürüyor. Haydi başlıyoruz. Yerini al” denildi.

''BU ÜLKENİN YÜZDE 99’U ÇALIŞIYOR, YÜZDE 1’İ İSE YİYOR''

Açılışta konuşan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, ''Adıyla sanıyla şanıyla sosyalist Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz, bu kadar basit” sözlerine yer verdi. 

Ülkenin yüzde 99’u cahil diyenlere seslenen Kadıgil, “Bu ülkenin yüzde 99’u çalışıyor, yüzde 1’i ise yiyor. Biz gece gündüz çalışalım, bunlarda yattıkları yerden yesinler. Bunca yalanın sebebi bu” diye seslendi.

Sosyalist Türkiye Cumhuriyeti’ni istemenin saçma olduğunu söyleyenlere de seslenen Kadıgil, “Saçma olan bizim istediğimiz dünya değil, saçma olan içinde yaşadığımız, maruz kaldığımız bu dünya” sözlerine yer verdi.

“Bizim bir davamız var, planımız var” diyen Kadıgil, şu sözlerine şöyle devam etti:

“Saray rejimini yeneceğiz, sonrasında da ülkeyi patronlara teslim etmemizi bekleyenler varsa açıkça söylüyoruz çok beklerler. Biz sadece AKP’den değil, AKP’ler yaratan bu düzenin kendisinden kurtulmak istiyoruz. Bu yüzden diyoruz ‘Haydi başlayalım’ diyoruz. Okullarımızı, meclisimizi, derelerimizi, hastanelerimiz, hepsini bu haramilerden geri alacağız. Bu yolda yalnız değiliz.”

"HESAPLAŞACAĞIZ"

Kongrede konuşma yapan Erkan Baş, "Ey Sarayında oturup bu ülkeyi açlığa mahkum eden Tayyip Erdoğan! Ey bu Saray rejiminden beslenen patronlar, tarikatçılar, işbirlikçiler, mafya bozuntuları. And olsun ki hesaplaşacağız! Bu bir kurtuluş hareketidir. Kurtuluş için hesaplaşacağız!" dedi

"SARAY SOYTARILARI"

Baş, konuşmasının devamında 'Saray soytarıları'na seslenerek "Size sesleniyoruz: Saray rejimi yıkılacak, sülale devri bitecek! Emekçilerin yürüyüşü başlıyor!" ifadelerini kullandı.

TİP'in Müdahale Kongresi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen işçilerin, gençlerin, kadınların ve LGBTİ+'ların katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. 

Kongreye birçok sendika, emek örgütü, siyasi parti temsilcisi ve hak arama mücadelesi veren yurttaşlar katıldı.

“Erdoğan ile ant olsun ki hesaplaşacağız!” diyen Baş, “Hesaplaşacağız ki geri dönmesinler. Bu büyük yürüyüşün temel hedefi bir yeniden kuruluştur. Bizden çaldıklarını geri alacağız. Gönlümüz rahat, ufkumuz açık. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Biz bu ülkenin insan gücünün zenginliğine güveniyoruz. Biz bu ülkeyi yeniden laik bir ülke haline getireceğiz.

‘SARAY SOYTARILARINA SESLENİYORUZ’

Biz bu kabusu bitirme konusunda kararlıyız. Türkiye, dün akşam yayınlanan o fotoğrafa sığmaz. Bugün AKP'nin yıkılışı için gün sayıyorsak, bu en çok halkın eseridir. Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden kurmak istiyoruz. Saray soytarıları size sesleniyoruz, bugün büyük bir adım attık. Saray iktidarı yıkılacak, emekçilerin düzeni kurulacak!” diye konuştu.

Kongre, Bajar konseriyle sona erdi.