Merkezi Bağdat'ta bulunan El-Şarkiye televizyonuna konuşan Federal Kürdistan yönetimi Başkanı Mesud Barzani, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Yıllardır Kürtlere karşı büyük bir zalimlik yapıldığını, ancak Kürtlerin de bir gün birleşerek müjde vereceğini kaydeden Barzani, "Bu gerçek gözardı edilemez. Biz de bir ulusuz, diğerleri gibi. Fars, Arap, Türk ulusundan bir eksiğimiz yok. Arap ulusu kaç ülkede bölünmüş. Kürdistan kaç ülke arasında bölünmüş ve hiçbir zaman Kürt devleti olmasına izin verilmedi" dedi.

 

Hiçbir bölünme ve birliğin zorla olamayacağını, bunun örneklerinin Çekoslovakya ve Almanya'da görüldüğünü vurgulayan Mesud Barzani, şöyle konuştu: "Zorla bölünenler 40 yıl aradan sonra yine birleştiler, 40 yıllık bir ayrılmadan sonra. Kürt ulusu gün gelecek birleşecek ve kendi kaderini tayin edecek. Ben şiddeti benimsemiyorum. Şiddet ve silah ile çözülecek bir mesele olarak da görmüyorum. Herkes de bunu bilmeli. Tarihten bugüne kadar Kürtlere karşı büyük bir zulüm yapılmıştır ve bu halka karşı artık insafa gelinmelidir. Herkes bir müjdeyi bekliyor. Bu müjde her an da açıklanabilir. Ama ben de bilmiyorum, ben de buna şahit olabilirim, torunlarım da. Ama bu müjde gerçekleşecek ve engellenemeyecek bir gerçektir."