Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, dün Selahaddin kentinde kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Jeffrey, “Rojava konusunda kendisinin görüş ve önerilerine ihtiyaç duyduklarını” söyledi.

 “Kuzey Suriye için Başkan Barzani’nin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var” ifadelerini kullanan Jeffrey, her iki taraf da “bölgede demografik değişime ve Suriye’de Kürtlerin daha fazla göçe mecbur bırakılarak acı çekmelerine izin verilmemesi gerektiğini” dile getirdi.

Jeffrey’nin görüşmede, “Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve kalkınmadan övgü ile söz ederek ülkesinin Erbil’le gelişen ilişkilere sahip olduğunu” söylediği belirtildi.

IŞİD’e karşı ortak mücadelenin de ele alındığı görüşmede Jeffrey, son dönemde artan IŞİD saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıplarından ötürü Barzani’ye başsağlığı diledi.

Görüşmede Irak’taki durum da ele alındı. Buna göre Barzani ve Jeffrey, “ülkedeki istikrar ve huzurun bozulmasının teröre yaradığına” vurgu yaptı; bu nedenle IŞİD tehdidinin arttığını belirtti.

Kaynak: Rudaw