Federe Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Hükümeti'nin Kürtlere memur maaşı ödemesi yapmadığını, IŞİD işgali altındaki bölgelerde ise ödeme yaptığını söyledi.

"IŞİD BÖLGELERİNE VAR, KÜRTLERE YOK"

Kürdistan Bölgesi parlamentosu, bugün ekonomik krizi, petrol satışını ve Bağdat'la ilişkileri ele almak üzere toplandı. Barzani, medyaya kapalı yapılan toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin petrol politikasıyla ilgili bilgi veren Başbakan Barzani, hiçbir zaman Kürt petrolünü Irak'ın SOMO şirketi eliyle satmayacaklarını, söyledi.

Bağdat'ın, hiçbir gerekçe göstermeden Kürdistan Bölgesi'nin bütçesini kestiğini ifade eden Barzani, "Bağdat IŞİD işgali altındaki bölgelerin bile maaşlarını ödüyor, ancak Kürdistan'a vermiyor. Doğrusu bu tutum bizi incitiyor" dedi.

"IŞİD İLE TİCARET YAPANLAR İHANET ETMİŞLERDİR"

Bağdat hükümeti ile konu hakkında çözüm için bir yöntem geliştirmek istediklerini belirten Başbakan Barzani, "Eğer Erbil ile Bağdat arasında bu konuda bir anlaşma sağlanamazsa, bu Kürdistan Bölgesi'nin çaresiz kalacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi'nden bazı şahısların IŞİD ile petrol ticareti yaptıkları iddialarına da değinen Barzani, "IŞİD ile ticaret yapanlar ihanet etmişlerdir ve bu yönde yargılanmaları gerekir" ifadesini kullandı. (haberler.com)