KDP Lideri Mesud BarzaniIŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin, “Bağdadi’nin öldürülmesi DAİŞ’in bittiği anlamına gelmiyor” diye uyardı. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesine açıklamada bulundu. Barzani, “Kuşkusuz, günahsız insanları katleden ve onlara karşı suç işleyenler er ya da geç mutlaka cezalarına ulaşacaklardır” dedi. 

Barzani, “Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi teröristlerin zayıf kalmasına neden olacaktır doğrudur, ancak herkesin özellikle de uluslararası toplumun şu hususa dikkat etmeli, Bağdadi’nin öldürülmesi DAİŞ’in bittiği anlamına gelmiyor. Dolayısıyla tarafların bu konuda temkinli davranması gerekiyor ve terörle mücadeleye ve terörün kökünü kazımak için işbirliğine devam edilmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.
 
'DAİŞ’E KARŞI İŞBİRLİĞİ SÜRMELİ'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani de Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Bağdadi’nin öldürülmesi operasyonunda yer alan bütün taraflara teşekkür eden Barzani, “DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’un bir parçası olan Kürdistan Bölgesi, terör örgütü DAİŞ’in başı olan Ebubekir Bağdadi'nin ortadan kaldırılmasını teröre karşı büyük bir koordinasyon olarak görüyor ve başta ABD olmak üzere operasyonun başarılı olası için çabasını ortaya koyan bütün taraflara karşı minnet duymaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Bağdadi’nin ölümüyle IŞİD’in sona ermediğini ifade eden Barzani, “Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesi DAİŞ hilafetinin sona gelmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz. Ancak bu adım örgütün sona ereceğinin, DAİŞ’in düşüncesi ve ideolojisi yok olacağının anlamına gelmemektedir. Terör eylemlerinin güçlenmesi yönünde tehlikeler hala devam ediyor. DAİŞ ve diğer gruplar bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor ve halen dünyanın güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle uluslararası toplumun DAİŞ’e karşı işbirliğini sürdürmesi gerekiyor. Bu işbirliğinin sadece askeri anlamda değil, eğitim ve kültürel alanında da desteklerin artırılması, birlikte yaşam ve hoşgörüyü desteklemeli, böylece Bağdadi gibi kişilerin türemediği terörden temizlenmiş bir zeminin oluşturulmalı" dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı