Siyabend Fırat Çetin / Demokrat Haber Erbil

Barzani ailesinin bazı mensupları bugün DBP'nin Kürdistan Federe Bölgesi’nin başkenti Erbil (Hewlêr)’deki temsilciliğine ziyarette bulunarak 7 Haziran seçimleri için HDP'ye destek verdiklerini belirtti.

DBP, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin 11 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Kongresi’nde alınan kararla adını değiştirmesiyle kurulan parti.

Barzani ailesinin ileri gelenlerinden Şeyh Abdullah Barzani içlerinde Pistivan Dostki'nin de yer aldığı bir heyetle birlikte bugün Erbil'deki DBP merkezine ziyarette bulundu.

DBP merkezinde bir basın açıklaması yapan Şeyh Abdullah Barzani bütün Kürt halkına HDP'yi destekleme ve oy vermeleri çağrısı yaptı.

Şeyh Abdullah Barzani konuşmasında şunları belirtti: “HDP adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı mücadele eden bir Kürt partisidir. Bu temelde bizler de desteğimizi sunmak için bugün bu ziyareti gerçekleştirdik.”

Şeyh Abdullah Barzani ayrıca HDP'nin Türkiye'de yaşayan Kürt halkı için yeni bir süreç ve tarih başlatacağını belirtti.

Ziyaretçileri ağırlayan DBP temsilcisi ise şunları ifade etti: “Güney Kürdistan'dan Kuzey'e yönelik her destekle birlikte HDP'nin başarısı daha da yakınlaşıyor.”