Bartın Amasra’da 14 Ekim’de meydana gelen ve 41 işçi yaşamını yitirdiği maden katliamı ile ilgili 25 kişi gözaltına alındı ancak henüz kimse tutuklanmadı.

Soruşturma kapsamında gözaltında olan 7 kişinin açığa alınmak yerine merkeze atandığı ortaya çıktı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, facianın gerçekleştiği sırada Amasra’daki madenin bağlı olduğu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu’nun Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi’ne (ATİM) müdür olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Bankoğlu, “Görev tanımı ve sorumluluk kapsamında işletmede 41 madencinin yaşamını yitirdiği ve bu nedenle belki de şüpheli sıfatıyla değerlendirilmesi gereken kişi, Amasra işletmesine müdür olarak görevlendiriliyor. Gerçekten insaf diyorum” dedi.

YEDİ KİŞİ MERKEZE ATANDI

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltındaki yedi kişinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildiği ortaya çıktı.

Görevlendirilen isimler şöyle:

Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi (ATİM) Müdürü Cihat Özdemir, ATİM Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, Üretim İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, Elektro Mekanik İşletme Müdürü Mehmet Güneş, Üretim Başmühendisi Mehmet Tural, Elektro Mekanik Başmühendisi Serkan Özdoğan, İş Güvenliği Başmühendisi Volkan Soylu.