Türkiye Barış Meclisi'nin 26 Ocak'ta açıkladığı "Barışa Omuz Veriyoruz" metni imzaya açıldı. Şimdiye dek bine yakın kişinin imza verdiği metinde barışa giden yolda atılacak tüm demokratik adımların sahiplenileceği belirtiliyor.

26 Ocak'ta açıklanan metni Yazar Tarık Ziya Ekinci ve Sanatçı Müjde Ar'ın da aralarında bulunduğu siyaset, sanat, akademi ve iş dünyasından 104 isim imzalamıştı.

"Toplumumuzun demokratik bir yönde gelişmesi için çaba gösteren yurttaşlar olarak son gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyuyoruz" cümlesiyle başlayan metinde şu ifadeler yer alıyor:

"İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeler, özlemini çektiğimiz barışın kapısını ciddi bir biçimde aralamıştır. Toplumun neredeyse bütün kesimlerinde farklı ölçülerde var olan güvensizliği, korkuyu, tedirginliği ve kaygıyı gidererek süreci ilerletmek, huzur ve güveni artıracaktır.

SÜRECİN ŞEFFAFLAŞMASI GEREKİR

"Sürecin mümkün olduğu kadar şeffaf hale getirilmesi büyük bir ihtiyaçtır. TBMM'den başlayarak, çözüme katkı sunabilecek bütün taraf ve kesimleri sürecin parçası haline getirmek demokratik, adil ve kalıcı çözümü kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.

"Bizler bu doğrultuda atılacak demokratik adımları, adresine bakmadan sahipleneceğiz. Hiç kuşku yok ki, bu büyük sorunun çözümü istisnasız herkese büyük sorumluluk ve görevler yüklemektedir. Bunun bilincinde olan ve yıllardır bu doğrultuda çaba gösteren insanlar olarak, geçmişten çıkarılan dersler ışığında herkesi bu zorlu büyük yürüyüşe katılmaya, destek olmaya, sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu yoldan yürünerek barış ve refah içinde, demokratik ve yeni bir Türkiye'ye ulaşabiliriz."

İmza kampanyasına katılmak için ise adres şu: barisaomuzveriyoruz.net