İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hapis ve siyasi yasak cezası alması tartışılmaya devam ederken; gazeteci Barış Yarkadaş ve gazeteci Fatih Altaylı arasında sert bir polemik başladı.

Yarkadaş, İmamoğlu hakkında verilen kararın ardından “İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?” başlıklı bir yazı yazarak, ''Davadaki hukuksuzlukları kendi lehine bir propaganda malzemesi haline çevirirken, süreci de bizzat yönlendirmiştir. İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür'' ifadelerini kullandı.

ALTAYLI YARKADAŞ'A YÜKLENDİ

Yarkadaş'ın kullandığı ifadeleri gazeteci Fatih Altaylı sert bir dille eleştirdi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında ''Yarkadaş, neredeyse ‘Bu mahkumiyet kararını İmamoğlu aldırdı’ demeye getirdi'' ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ'TAN CANLI YAYINDA YANIT

Yaşanan polemikte son olarak Yarkadaş, TV100 ekranlarında katıldığı programda Altaylı'ya yanıt verdi.

Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

Şu anda hala TT. Şimdi genel bir değerlendirme yapayım onu da söyleyeyim. Özellikle de Fatih Altaylı dinlesin beni. Fatih Altaylı anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamayacak bir dereceye gelmiş. Üzüldüm Fatih Altaylı adına. Eskiden çok daha zeki biliyordum onu. Fakat bugün benimle ilgili yazının okuyunca anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamıyor, ya da birileri onun kulağına üflüyor o da bunun üzerine yazıyor