Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e “FETÖ” soruşturması malzeme edilerek bir kumpas kurulmak istendiğini iddiasını gündeme getirdi. "2016 yılında oluşturulan bu dosyanın hâlâ kapatılmadığını hatırlatmak istiyorum" diyen Pehlivan, edindiği bazı iddiaları soru şeklinde aktarmak durumunda olduğunu ifade ederek, "Cezaevindeki bazı FETÖ’cüler, belki bazı vaatler karşılığında Akşener aleyhinde ifadeler mi verdi? Acaba bazı yargı mensuplarının önüne bunların hepsi yığıldı ve 'Akşener’i gözaltına alın' talimatı mı verilmek istendi?  Meral Akşener'in siyasi hedeflerini engellemek için yargı dünyasında Akşener'i gözaltına aldırmak isteyenler oldu" dedi.

Öte yandan Pehlivan, Poyraz’ın “Sizin duyduklarınızdan çok daha büyük bir kumpas ve oyun var. Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz. Ben bunda rol oynayan herkesin başına bu kumpası geçirmeye yemin ettim” dediğini aktardı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Halk TV'de katıldığı “Sansürsüz” programında, İyi Parti lideri Akşener'e bir kumpas hazırlığı yapıldığını dile getirdi. Akşener’in altı yıl önce başlatılan bir ‘FETÖ‘ soruşturması nedeniyle gözaltına alınmak istendiğini belirten Pehlivan, bu soruşturmayı yargıda yakından bilen bazı isimlerle konuştuğunu söyledi. Pehlivan şöyle konuştu:

“Deniyor ki Meral Akşener’i o süreçte susturmak isteyenler vardı. Acaba oluşturulmuş bazı ihbar mektupları mı yazıldı? Bazı duyduklarımı soru olarak sormak zorundayım. Meral Akşener'i FETÖ ile ilişkilendiren ihbar mektupları mı oluşturuldu? Ayrıca cezaevindeki bazı FETÖ’cüler, belki bazı vaatler karşılığında Akşener aleyhinde ifadeler mi verdi? Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden önce Akşener MHP liderliğine oynarken, demişti ki yurtta sulh olması gerekiyor ben bu ülkenin başbakanı olacağım' demişti. Darbe öncesi ‘Başbakan olacağım’ sözü acaba Türkiye'deki güvenlik bürokrasisi tarafından 'ya bu kadın darbeyi biliyordu' denilerek acaba dillendirilmek mi istendi FETÖ ile ilişkilendirilmek için? Ayrıca devletteki bazı görevliler evrak yakma görüntüsü mü oluşturmaya çalıştı? O görüntülerle Akşener mi ilişkilendirilmek istendi? Acaba bazı yargı mensuplarının önüne bunların hepsi yığıldı ve 'Akşener’i gözaltına alın' talimatı mı verilmek istendi?  Meral Akşener'in siyasi hedeflerini engellemek için yargı dünyasında Akşener'i gözaltına aldırmak isteyenler oldu?”

“2016 yılında Yeniçağ yazarlarına FETÖ operasyonları düzenlendi. Acaba dediler 'buradan mı yürüyelim'? Yine karşı çıkanlar oldu. Bu da tutmadı. Birden fazla koldan Akşener’in susturulmasından bahsediyorum ve buna direnen bürokrat ve yargı mensuplarından bahsediyorum. 2016 yılında oluşturulan bu dosyanın hala kapatılmadığını hatırlatmak istiyorum. Hala açık. Hala Meral Akşener ifadeye çağırılmadı.”

İYİ PARTİLİ POYRAZ: ROL OYNAYAN HERKESİN BAŞINA GEÇİRECEĞİM

Duyduğu bu iddiaları Akşener’in avukatlığını da yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’a sorduğunu aktaran Pehlivan, Poyraz'ın buna ilişkin olarak, “Sizin duyduklarınızdan çok daha büyük bir kumpas ve oyun var. Nasıl bir kumpas olduğunu biz biliyoruz. Uğur Poyraz olarak ben bunda rol oynayan imza atan herkesin başına bu kumpası geçirmeye yemin ettim" dediğini ifade etti.

Pehlivan, ayrıca bir yargı mensubunun söz konusu soruşturmayı “kaplama iş” olarak tanımladığını, bunun ne anlama geldiğini sorduğunda da “Kaplama iş uydurulmuş operasyonlara koyduğumuz isimdir” yanıtını aldığını söyledi.