Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yayınladıkları deklarasyonla sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerine "Bu suça ortak olmayacağız" diyerek karşı çıkan 1128 akademisyeni hedef alan söylemlerinden sonra Ülkü Ocakları hedef gösterilen aydınları tehdit etmeye başladı. 


Erdoğan'ın hedef gösterdiği akademisyenlere yönelik ağır hakaretlerin yer aldığı bir bildiri yayınlayan Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Aytaç Gezici, imzacılardan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Bülent Tanju'yu hedef aldı. 

Tanju için "Adı akademisyen, sanı bizce 'eğitimli bölücü' olan bir kısım zevat" sözleriyle hedef alan bildiri de şu tehdit sözleri yer aldı: 

‘KONUYU BİZE BIRAKMADAN ÇÖZ’

"Konuyu görüşmek üzere telefonla aradığım Abdullah Gül Ünv. Rektörü Bugün Telefonlarıma çıkmamıştır, yarın kendisi bana ulaşmak istediğinde ulaşamayacaktır, haberi olsun! Ayrıca şuan Kayseri'de bulunan ve kendi adını taşıyan üniversitedeki bu hainlere fırsat veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyu bize bırakmadan çözmesini umuyoruz." 

ERDOĞAN'IN HEDEF GÖSTEREN SÖZLERİ

Erdoğan dün aydınları, "Kendilerine güya akademisyen, araştırmacı unvanı yakıştırmış bir güruh çıkıyor. Terör örgütünün eylemelerine karşı vatandaşlarını ve topraklarını savunan devletimize dil uzatıyor. Neymiş efendim, hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. (...) Sadece bununla da kalmıyor. Gelişmeleri takip etmek üzere yabancıları ülkemize davet ediyorlar. Bunun adı müstemleke zihniyetidir. Bunun adı mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihaneti ile 100 yıl önce de karşılaştı. O zaman da bu ülkeyi ancak yabancıların düzeltebileceğine inanan yine kendilerine aydın diyen mandacı bir güruh vardı. Maalesef Cumhuriyetimizi kurduktan sonra bu müstemlekecilerin gelip yine köşe başlarını tuttuklarını gördük. (...) Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu'yu, ne Doğu'yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz. Ama oraları bizler kendi evimizin yolu, adresi gibi çok iyi biliriz" sözleriyle hedef almıştı.