Barış Atay, iktidara yönelik eleştiri yapanları 'provokatör' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki gösterdi. Atay, "2 dakika konuşabilmek için bütün şehri kilitledin sen. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım" dedi.

6 Şubat'ta merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müdahalelerin zamanında yapılmadığına yönelik eleştirileri dile getirenleri provokatör olarak niteledi. Halk TV'de Serhan Asker'in sunduğu programa bağlanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, deprem bölgesindeki ihmallere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. 

Devremin ilk gününden itibaren Hatay'daki yardım çalışmalarına katılan Barış Atay, "Her depremde yağma konuşuyoruz. İnsanların enkaz altında kaldığını, zamanında ve sağlıklı çıkarılamadığını konuşuyoruz. Biz ilk çağda yaşamıyoruz ki. Bir yerde ders alıp artık ne yapılacağının öğrenilmesi gerekir. Bunun iki yolu olur. Ya her afeti yaşayıp hiçbir şey yapmayan siyasi iktidar aptaldır. Ya da kötü niyetlidir. Bunu başka bir açıklaması olamaz ki! 25 yılda insan ne olduğunu anlamaz mı" dedi.

'UNUTMAYACAĞIM, UNUTTURMAYACAĞIM DA'

Barış Atay şöyle devam etti: 

"Ben kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum bu arada. Buradan bakarak söylüyorum. Erdoğan çıkıp bir iki provokatör diye bizi hedef göstermiş ya ben buradayım. Burada yaşıyorum. Sense buraya geldiğinde bütün şehrin trafiğini kilitledin. Afet bölgesinde ambulanslar 10 saat bekledi sen burada 2 dakika konuşma yapacaksın diye.

Eğer izleyecekse gözlerinin içine bakarak konuşuyorum: Ben Barış Atay. burada yaşadım, burada büyüdüm. Benim ailem dün buradan gitmek zorunda kaldı, ne zaman döneceğini bilmeden. Burada 2 dakika konuşabilmek için bütün şehri kilitledin sen. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Unutturmayacağım da." 

Kaynak: Gazete Duvar