Tasarımcı Barbaros Şansal Almanya'da uğradığı bıçaklı saldırıyı anlattı.

Saldırıyı ve yaşananları T24’teki ‘Bıçak Sırtı‘ başlıklı köşesine taşıyan Şansal, "Bıçak sırtındaki hayatımda ben o gece sağ kalıyorum" dedi.

Şansal yaşananları şöyle anlattı:

Bana sesleniyor: “Hey, sen Barbaros Şansal mısın?..”

“Evet, buyrun” diyorum.

Derhal üzerime yürüyerek “Utanmaz” diye bağırıyor.

Sakinliğimi koruyarak neden kaba davrandığını soruyorum. Konu malum: “Benim o ülkede ailem yaşıyor. Sen hakaret ediyorsun!..”

“Sadece son cümleye mi takıldın” diyorum; “Videonun tamamını izledin mi?”

“Evet” diyor, “Söylediklerine katılıyorum, ama o cümleyi edemezsin aşağılık herif!..”

Sesi ve tavrı yanımdaki dostlarımı rahatsız edince biri “Kendine gel” diye sesleniyor. İşte o anda diğer ikisi çoktan uzaklaşmış üç kişiden bana bulaşanı cebinden kocaman bir bıçak çıkartıyor. Ben hem Almanca hem Türkçe bağırarak “Ne yapıyorsunuz, her ikiniz de deli misiniz? Türkiye’yi rezil ediyorsunuz. Sakin olun” diye bağırıyorum. Devam ediyorum: “Polis gelse ne yapacaksınız, cezası 6 aydan başlıyor.”

Eli bıçaklı genç, “Ben burada doğdum” diyerek siyah kepini başından çıkarıp yere attıktan sonra, “Bak, Alman polisine göre ben Schwarzkpof (‘Karakafa’yım) bu yüzden bıçak taşıyorum” diyor.

Bir şekilde ortamı sakinleştirip kendisi ile konuşuyorum. Yanımdaki arkadaş kimliğini açıklarken, “Bize göre hoş ama köşedeki dükkandaki Alman senin eli bıçaklı resmini çekti” diyor. Bir anda tavrı değişiyor ve korktuğunu fark ediyorum.

…Ertesi gün gencin ailesinden de özürler…

Ancak Alman polis şimdi o genci arıyor ve hemen yanımızdaki ATM kamerasından Nevşehirli kimliği tespit ediliyor…

Bıçak sırtındaki hayatımda ben o gece sağ kalıyorum.