Barbaros Şansal hakkında, “Hala şehit diyorlar. Bok yoluna gitti niyazi lafını bilmiyorlar!” tweet’i nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘hakaret’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Şikayetçi isim AKP’li avukat Rahmi Kurt. Kurt, Şansal’ın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesini sunan avukat Kurt, Barbaros Şansal’ın hemen her fırsatta "yüce Türk milletini, İslam değerlerini, toplumun benimsediği kutsal tüm değerleri tahkir eden, aşağılayan" söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

Şansal’ın tweet’inin hatırlatıldığı dilekçede, “Şüpheli bu tweet ile hem şehitlerin aziz hatırasına ağır surette hakaret ve saygısızlık etmiş, zaten tarifi imkansız bir acı yaşayan şehit yakınlarını ve Türk milletini daha büyük acılara gark etmiş ve bu surette halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmiştir” ifadeleri yer aldı.

Kurt dilekçesinde, Şansal’ın hakkında iddianame düzenlenmesini ve tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesini istedi.