Bandırma Kapalı Cezaevi'nde kimi tutukluların, Afyon T Tipi 1 ve 2 No'lu cezaevlerine istekleri dışında sevk edilen 25 tutuklu arkadaşlarının sevkine tepki gösterdikleri için gardiyanların saldırısına uğradıkları öğrenildi. 
 
Bandırma Cezaevi'nde 29 yıllık tutuklu Hamze Deniz, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları baskıları anlattı. Görüşmede cezaevinde şartların ağırlaştığını kaydeden Deniz, tutuklu arkadaşlarının istem dışı sevklerine karşı tepki gösterdikleri için gardiyanlar tarafından tek tek koğuştan çıkarılarak, koridorlarda darp edildiğini iletti. Koridorda tutukluların elbiselerinin üzerlerinden zorla çıkarıldığını ifade eden Deniz, yaşanan şiddetten kaynaklı birçok tutuklunun kaburgaları, el ve ayak bileklerinde kırıkların yaşandığını belirtti. 
 
‘FALAKAYA YATIRILDIK’
 
Bazı tutuklulara hazır kuvvet odasında kameraların görmediği bir noktada işkence edildiğini sözlerine ekleyen Deniz, kendisinin de falakaya yatırıldığını ve yürümekte zorlandığını belirtti. Yaşananların 3 saat devam ettiğini anlatan Deniz, darp edilen tüm tutukluların tek kişilik hücrelere konulduğunu söyledi. Tüm koğuşun dağıtıldığını, defter ve kalem dahil her şeylerine el konulduğunu vurgulayan Deniz, temiz elbiselerinin ya parçalandığını ya da yerlere atılıp kirletildiğini dile getirdi. 
 
'RAPOR İSTEDİN' İŞKENCESİ
 
Olaydan bir gün sonra tutukluların zorla revire çıkarıldığını ileten Deniz, gardiyanların kendilerine “Neden darp raporu almıyorsunuz” diyerek hakaret ettiğini, bunun üzerine revire çıktıklarında revir doktorunun kendilerini kapıda görüp, muayene etmeden “çıkabilirsiniz” dediğini ifade etti. Koğuşa gelirken gardiyanların “Demek darp raporu alarak kurum hakkında şikayetçi olup kurumun adını çıkaracaktınız” diyerek, kendilerini yeniden darp ettiklerini söyledi. 
 
‘İNFAZIM YAKILABİLİR’
 
Yaşanan bu olaydan sonra tutukluların tümü hakkında disiplin soruşturmasının açıldığını anlatan Deniz, kendisinin de infazının yakılabileceğine dikkati çekti. Kendisinin 2021 yılında cezasının bittiğini ancak infazının yakılması durumunda 6 yıl daha cezaevinde kalmak zorunda olduğunu belirten Deniz, cezaevine acilen bir heyetin gelmesini ve yaşananların durdurulmasını istedi.
 
CEZAEVİ İDDİALARI YALANLADI
 
İddialara ilişkin aradığımız cezaevi idaresi ise, iddiaları yalanlayarak, gerekli bilgilendirmeyi Ceza Tevkif Evleri (CTE) Genel Müdürlüğü'nden alabileceğimizi söyledi.  

Kaynak: MA