Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın, köşe yazısında "Kendi ülkesinin milli ordusuna kumpas kuranlar" ifadelerini kullanması üzerine Balyoz sanıkları adına avukatların yaptığı 'yeniden yargılanma' talebi oybirliğiyle reddedildi.

Aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu Balyoz davası sanıklarının avukatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın bir gazetede çıkan 'Kendi ülkesinin milli ordusuna, kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını, amaca ulaşmak için her yolu mubah görenlerin nasıl hastalıklı anlayışlar ürettiği" yazısı üzerine Balyoz Davası'nın yeniden görülmesi için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunmuştu.

Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılanma talebini karara bağladı. 11 sayfalık kararın sonuç kısmında, "Yargılanmanın yenilenmesini gerektirecek, yasal hiçbir neden gösterilmemiş olması nedeniyle CMK'nın 318. ve 319. maddeleri uyarınca kabulüne değer görülmeyerek oybirliğiyle reddedildi" denildi.

Öte yandan Avukat Hakan Tunçkol'un yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine itiraz edeceğini belirtti. Yeni oluşturulan heyet tarafından verilen kararda, Aytekin Özanlı başkan olarak, Savaş Çelik ve Abdullah Öztürk ise üye hakim olarak yer aldı.