Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AKP'nin Şanlıurfa mitinginde yaptığı, ' lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız' sözlerini eleştiren HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, "Van’da Beyaz Toros’lardan bahseden Başbakan, bugün Şanlıurfa’da ‘sizlere eş bulacağız’ vaadine başvurmuş. Yeni bir Güzin Abla hadisesiyle karşı karşıya kaldığımızı Şanlıurfa meydanında, bütün Türkiye halkına gösterdi" dedi.

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi ile Demokratik Bölgeler Partisi tarafından iş adamları ve demokratik kitle örgütü temsilcileriyle dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilli Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da katıldı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, AKP'nin Şanlıurfa mitinginde, ‘Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız’ diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tepki gösterdi.

Baluken, "Van’da Beyaz Toroslardan bahseden Başbakan, bugün Şanlıurfa’da ‘sizlere eş bulacağız’ vaadine başvurmuş. Yeni bir Güzin Abla hadisesiyle karşı karşıya kaldığımızı Şanlıurfa meydanında, bütün Türkiye halkına gösterdi. Birileri herhalde kulağına fısıldadı ‘Sen böyle açıkça halkı tehdit ediyorsun, bunun komplikasyonları büyük olur, halk buna pabuç bırakmaz, tam tersine sen korkutmaya çalıştıkça, Kürt halkı daha çok bilenir’ dediği için, bugün Şanlıurfa meydanında bu sefer eş bulamazsanız, bize gelin diyor. Şimdi ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Bu kadar ciddiyetten uzak, dikkate alınma noktasında hangi pencereden değerlendireceğimizi bilmediğimiz bir Başbakanla karşı karşıyız. O yüzden bu ciddiyetsizliğe karşı, bütün Türkiye halklarıyla dalga geçen bu anlayışa karşı her birimizin tam bir seferberlik ruhuyla, çok disiplinli bir çalışma ortaya koyması son derece önemlidir" dedi.

'DAVUTOĞLU SAYESİNDE MİZAH DERGİLERİNE İHTİYAÇ DUYMUYORUM'


Baluken, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarının mizah konusu olduğunu dile getirerek, “Bütün samimiyetimle söylüyorum, eskiden bir hafta içinde 3 tane mizah dergisi okurdum, ama Davutoğlu, Başbakan olduktan sonra mizah dergilerine hiç gereksinim duymuyorum. Çünkü yaptığı konuşmaların tamamı ciddiyetten uzak, mizah konusu olacak şeylerdir. Biz bu kadar ciddiyetsiz, kendini ele veren bu anlayışa karşı, bu ülkeyi artık düze çıkarmak, halklarımızın iradesini bütün dünya kamuoyuna göstermekle görevliyiz" diye konuştu.