Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Bluken Cizre'de yaşananlarla ilgili olarak, "Sokağa çıkma yasağı kanlı bir operasyon yapılacağına dair çok ciddi kaygılar uyandırıyor" dedi. 

Baluken Ayşegül Doğan’ın İMC TV'de sunduğu Gündem Müzakere programına katılarak Cizre’de yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baluken, İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ile gerekli görüşmeleri yapamaya çalıştıklarını belirterek, “Bugünde bir heyetimiz yolda. Antep Milletvekilimiz Mahmut Tuğrul, Diyarbakır Milletvekilimiz Sibel Yiğitalp ve Şırnak Milletvekillerimizin de bulunduğu heyet Cizre’ye ulaşmaya çalışıyor. Yüksekova’da sağlanan diyalog kanallarının Cizre ve Nusaybin içinde mutlaka devrede olması gerektiğin ve orada can kaybı yaşanmayacak şekilde sorunun çözümüne yönelik bir takım girişimlerin olması gerektiğini ifade ettik” dedi.

Cizre’de bugün yeni bir durum yaşanmadığını belirten Baluken, “Bugün yeni bir durum yaşanamadı Cizre’de. Sokağa çıkma yasağı kanlı bir operasyon yapılacağına dair çok ciddi kaygılar uyandırıyor. O nedenle bizlerde İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı nezninde yaptığımız girişimlerde bu tarz girişimlerin son derece tehlikeli sonuçları olabileceğini ifade ettik. Bize devlet yetkililerinin verdiği bilgi “bizde böyle bir hassasiyet içerisinde olacağız” şeklinde oldu. Ancak yerelden aldığımız bilgiler maalesef burada yaptığımız girişimlerle ilgili kuşkular uyandırıyor” dedi.