Harika bir tarih ve kültüre sahip olan Balkanlar’a daha önceden gitmediyseniz bölgede keşfedilecek birçok yeri ziyaret ederek güzel zamanlar geçirebilirsiniz. İnanılmaz derecede tarihi ve kültürel önemi olan Balkan turları ile bu bölgeyi gezerek yeni deneyimler yaşayabilirsiniz.

Karadağ Kotor

Şaşırtıcı derecede muhteşem Karadağ ülkesinin Boka Kotorska Körfezi'nin tenha bir ucunda yer alan Kotor şehri, sadece varlığından haberdar olmadıkları için çok az gezginin deneyimleyebileceği olağanüstü güzellikler sunuyor. Güneş ışığıyla sırılsıklam fiyortlarda süzülerek, tepelerinde yükselen dağların manzarası eşliğinde nefis Akdeniz mutfağından yemekler yiyip bu güzel yeri keşfedebilirsiniz. Birçok antik yapısı, kilisesi, sarayı ve müzesi ile çevrili olan şehri yakından tanıyıp, unutamayacağınız bir gezi yapabilirsiniz.

Hırvatistan Plitvice Gölleri Ulusal Parkı

Avrupa’nın en muhteşem parklarından biri olan Plitvice Gölleri Milli Parkı, zaman geçtikçe daha popüler hale gelirken, hala her gezginin yapılacaklar listesinde olması gereken bir manzaralardan biri olabilir. Tüm kıta olmasa da tüm Doğu Avrupa'nın en çarpıcı doğal simge yapılarından biri, göller ve şelaleler, yeşillikler ve berrak masmavi sulardan oluşan labirentlerin sunduğu güzellikler içerisine keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Slovenya Bled Gölü

Peri masalı kitabının sayfalarından fırlamış gibi görünen Bled Gölü, dağlarla çevrili alanı ile Avrupa'nın en iyi saklanan sırlarından biri olabilir. Buzul mavisi suların ortasındaki küçük bir adada bulunan Bled Kalesi’nin gün doğumunda, ilk güneş ışınları eşliğinde sunduğu muhteşem manzarası eşliğinde benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bosna Mostar

Neretva Nehri'nin derin bir vadisine yayılan tarihi Mostar’a giderek Stari Most Köprüsü'nden atlayan cesur yerlileri izleyebilir, eski Türk evlerine hayran kalabilir ve yakındaki şelalelerinde serinletici dalışların keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Balkan turları için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.