Açlık grevlerine destek amacıyla Bakırköy Cezaevi önüne yürümek isteyen ailelere polis müdahale etti. Aralarında annelerin de bulunduğu 6 kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Çocukları açlık grevinde olan ailelerin Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi bir kez daha polis müdahalesiyle engellendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Ali Kenanoğlu ile Tuma Çelik ailelere destek olmak amacıyla eyleme katıldı.
 
POLİSTEN VEKİLE: BEN SENİN ÜSTÜNÜM
 
E-5 otoyolunda buluşan aileler cezaevi önüne yürümek istedi. Kısa sürede ailelerin etrafını saran polis, "Bugün görüş yok, ne işiniz var burada" diyerek ailelerin dağılmasını istedi. HDP milletvekili Dılşat Canbaz Kaya, "Görüş olmayabilir. Biz yürüyeceğiz. Cezaevi önüne gitmemizi kimse engelleyemez" dedi. HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik de "Sen önce üstlerinle doğru konuşmayı öğren" deyince polis, "Burada ben senin üstündeyim" ifadelerini kullandı. 
 
Milletvekillerinin yaptıkları tüm görüşmelere rağmen eyleme müdahale etti. Polisler, avukatlar Murat Aksak ve Meltem Özel ile tutuklu anneleri Simamperi Akyıldız, Huri Turgut, Behiye Dağ, Necibe Baran'ı yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Kartaltepe Polis Karakolu'na götürülürken alanda kalan anneler durumu slogan ve zılgıtlarla protesto etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı