Bakırköy Belediyesi, Ermeni yurttaşlar için her akşam Paskalya (diriliş) bayramına hazırlık olarak kabul edilen büyük oruç (Medz Bahk) iftarı veriyor. Bu yıl 16 Şubat'ta başlayan büyük oruç sürecinin ve iftarın 40 gün süreceği belirtildi.

Belediye, ilçede oturan Ermeni yurttaşlar için kutsal diriliş bayramına hazırlık olarak kabul edilen büyük oruç (Medz Bahk) iftarı veriyor.
İftar için Hıristiyanların oruç geleneklerine uygun olarak hayvansal gıda içermeyen menü hazırlandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "Bakırköy ilçemiz etnik köken olarak kelimenin tam anlamıyla mozaik bir ilçe. İlçe nüfusumuzun da yaklaşık yüzde 18'ini Ermeni yurttaşlarımız oluşturuyor. Biz Bakırköy'de bütün vatandaşlarımıza eşit bakıyoruz ve her yurttaşımızın kendi dinini, etnik kökenini şerefi, onuru olarak görüyoruz. Şu anda benim başkan yardımcılarımdan biri de Ermeni kökenli Bakırköylü Margırit Dikme'dir. Ermeni cemaatine mensup yurttaşlarımızdan 'Büyük Oruç' zamanında iftar yemeği verilmesiyle ilgili talep gelince memnuniyetle kabul ettik. Kendilerine iftar yemeği vermeye başladık. Mart ayının sonlarına kadar da iftar yemeğini ve ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.