Hakkari'de gürültü eyleminde kurşunla yaralanan ve 15 ameliyat geçiren mahpus Sibel Çapraz’ın  duruşması görüldü.
 
Yaralı halde Menemen R Tipi Cezaevi'ne tutulan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın tedavisi için İstanbul’a sevki için verilen dilekçeler Adalet Bakanlığı'nca reddedildi.
 
Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu Çapraz'ın sevk talebini 3 ay sonraya erteledi.
 
Adalet Bakanlığı sevk talebine, "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bulunan cezaevi şartlarında 3 ay süreyle fizik tedavi ve rehabilitasyon sağlanması sonrasında son durumunu gösteren sağlık raporu ile birlikte muayene edilmek üzere kurulumuza gönderilmesi halinde sorulan hususlar hakkında değerlendirme yapılacağı oy birliğiyle mütalaa olunur" cevabı verdi.
 
Ağabeyi Necip Çapraz, Sibel Çapraz ile telefon görüşmelerinde, kardeşinin doktor görüşmelerine jandarmanın zorluk çıkardığını, 10'dan fazla ameliyat geçiren koluna kelepçe taktıkları için şiddetli ağrı yaşadığını söyledi.
 
Çapraz, “Ailesi olarak Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla İzmir R tipi cezaevine gönderilen Sibel Çapraz'ın koluna, ameliyatı yapan doktorların bilgisi dışında fizik tedavi yapılması işe yaramıyor. Bu gidişle kardeşimin kolu enfeksiyon kapar ve kolu kesilmek durumunda kalabilir. Bunun doğru olmadığını İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nin iki el cerrahi uzmanı ve bir fizik tedavi doktoru da dile getirdi. Bu resmi kanıt ortadayken Adalet Bakanlığı'nın bu vurdumduymazlığını anlayamıyoruz.”
 
NE OLMUŞTU?
 
Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015'te ilçedeki bir hendek operasyonu sırasında silah sesleri üzerine mahalleli ile beraber sokağa çıkarak gürültü protestosu yaptığı esnada vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanıştı. Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, 2 Mart 2016'da “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanmıştı.
 
96 günlük tedavisi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul'da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklanmıştı.
 
Çapraz önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalmış, önceki gün 30 Haziran'da da İzmir Menemen R Tipi Cezaevine sevk edilmişti.
 
Çapraz, hakim karşısına çıktığı 27 Temmuz'da da tahliye edilmemişti.
 
(Kaynak: Bianet)