CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun güvenlik korucularının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kadroya alınması vaadine tepki gösterdi.

Toprak, ‘TSK için riskli ve tehlikeli bir karar' olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 28 Nisan’da Bingöl’deki konuşmasında “365 gün içinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da cumhurbaşkanımızın talimatıdır" vaadinde bulunması dikkati çekti.

Soylu’nun sözlerine yazılı açıklamayla tepki gösteren CHP’li Erdoğan Toprak, kararla ülke güvenliğinin tehlikeye sürüklenebileceğini savundu.

Kararın siyasi amaçlı olduğunu belirten Toprak, hedefin seçim yatırımı olduğunu kaydetti.

Toprak’a göre, 27 olarak belirlenen yaş sınırının Soylu’nun talimatıyla 32’ye çıkarılması büyük bölümü 30-40 ve üzeri yaşlardaki korucuların 32 yaşa kadar olanlarının ‘siyasal ve partisel’ amaçla, bölgede oy devşirmek amacı taşıyor.

Toprak açıklamasında, koruculara TSK’da kadro açılması halinde sıranın mahalle bekçilerine geleceği görüşünü de paylaştı.

Korucuların kadroya alınması halinde TSK’nın DNA’sının bozulacağını belirterek, sıradaki vaadinse mahalle bekçilerine sınav-eğitim koşulları olmaksızın polis kadrosu ve amirlik olabileceğini söyledi.