İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviyede alarm verildiğini açıkladı.

Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Soylu, en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olmak üzere 6'nın üzerinde altı adet artçı deprem meydana geldiğini de söyleyerek yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda henüz net bir şey söylenemeyeceğini belirtti.

Soylu, "Şu ana kadar 6'nın üzerinde en son 5 artçı olmuştu. 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6" bilgisini verdi.

'ÇOK YERDEN İHBAR GELİYOR'

Soylu, depremden Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'nın etkilendiğini belirterek, "Çok yerden ihbar geliyor. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor, bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu." diye konuştu.

Soylu, "Biz hepimiz bakan arkadaşlarımızla paylaştık. Hepimiz yani depremin etkilediği bütün illere, vilayetlere bütün arkadaşlarımızla beraber geçmiş olacağız, geçeceğiz" dedi.

Can kaybı ve yıkıma ilişkin bilgilerin sorulması üzerine Soylu, "Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz. Ancak biz bu konulardaki açıklamaları sürekli mutat bir şekilde devam ettireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da depremin ardından yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.