İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fethiye Belediyesinin destekleriyle düzenlenmek istenen Milyon Fest Fethiye'nin iptalini "Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez" diye savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1-4 Eylül tarihinde 16 sanatçının katılımıyla düzenlenecek olan 'Milyonfest Fethiye'nin Muğla Valiliği tarafından iptal edilmesinin ardından, "Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz?” açıklaması yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından yanıt veren Soylu, yaptığı paylaşımda "SSK (eski) Genel Müdürü, sözüm ona valileri tehdit etmiş, Çok korkmuşlar(!) Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez Tehditlerin, oyunbazlığın, devlete sökmez. Valileri İMAMOĞLU ile karıştırdın galiba" ifadelerini kullandı.

"GEREKÇESİ YOK"

Son olarak Fethiye Belediyesinin destekleriyle 1-2-3-4 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye, Muğla Valiliği tarafından iptal edilmişti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca "Gençlerimizi İnlice Plajı’nda 16 sanatçıyla buluşturacağımız Milyon Fest, valilik tarafından iptal edildi. Gerekçesi yok. Biz idari mahkemeye başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor. Ama Fethiye Belediyesinin İnlice Plajı’ndaki yapacağı konser iptal ediliyor" diyerek tepkisini dile getirmişti