Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere odaklandı. Seçimlere az bir süre kala siyasetin gündemi hareketlenirken yapılan açıklamalar ve gelişmeler de peş peşe geliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakanların milletvekili adayı olmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, seçim tahmininde bulunarak "Birinci turda Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığını alıyoruz" diyerek oy oranını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında TGRT Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını cevapladı.

Soylu'nun seçimle ilgili açıklamaları şöyle:

"Toplumun önüne kimse ben seçim kaybedeceğim diye çıkmaz. Çıkmamalı. 35 yıldır aktif siyasetin içindeyim. Bir tecrübemiz var ve sahayı görüyorum. Vatandaşımızın neler söylediğini çok net duyuyorum. Siyaset rasyonel ve bilimsel bir meseledir. 1995 Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığından beridir araştırmalar yapıldı.

Biz Türkiye’nin yüzyılında neler yapacağız? Cumhurbaşkanımız çalışmalar neticesinde bunları ortaya koydu. Parti karar verir, herkes formasını giyer, maçına çıkar. En önemlisi milletin önüne çıkabilmeye layık olmak.

Bakan da vekil de bayrak yarışı yapıyor. Milletin emanetini alıyorsunuz. Bu çok önemli bir şey. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Parlamenter sistem karşılaştırmasında en güzel örnek TOGG'dur. TOGG çok seri bir araç.

Biz bugün birinci turda Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığını alıyoruz. Yüzde 50'nin bir, bir buçuk puan üzerinde... 

Şunu çok net bir şekilde söyleyeyim. Biz bu farkı çok daha iyi bir noktaya taşıyabilecek adımların atılabileceğini, kampanyamızı öyle yürüteceğimizi ve aynı zamanda da özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamadığı seçim beyannamesinin böyle bir sonuç oluşturacağını Türkiye geleceğini ve Türkiye Yüzyılı'nın ortaya koyduğu Cumhur İttifakı, parti ve sayın Cumhurbaşkanımız üçgeninde ulaşabileceğine inanıyorum."

''Muharrem İnce faktörünü nasıl görüyorsunuz?'' sorusuna Soylu, ''Her seçimin kendine ait bir süreci vardır. Şöyle bir durum var. Birinci seçimde kazanacağız bizi çok etkileyecek bir faktör değil'' yanıtını verdi. 

Soylu seçime ilişkin şöyle konuştu: "Ben size yüz binlerce gazete haberi gönderirim. CHP tarafından yalan ve iftiraya dayalı her birinin boş çıktığı, seçim sonrası mağlubiyetlere kılıf aramak üzere planlanmış beyanlar. Türkiye'de seçim güvenliği sorunu yok. Seçimi kurallar yönetir."