CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon liralık dezenfektan satması ve ardından görevinden alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Öztunç, “Neresinden bakarsanız bakın burada bir usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma var. TBMM'nin bir soruşturma komisyonu kurması ve Yüce Divan yolunu açması gerekiyor” dedi.

Öztunç, Pekcan'ın kendi şirketinden Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon lira tutarında dezenfektan sattığını gündeme getirmiş ve Ruhsar Pekcan görevinden alınmıştı. Öztunç, bu olayda usulsüzlüğün, görevi kötüye kullanmanın var olduğunu ve Pekcan'a Yüce Divan yolunun açılması gerektiğini savundu.

Öztunç'un açıklamaları şöyle:

100 LİRA OLAN ÜRÜNÜ BAKANLIĞA 175 LİRAYA SATMIŞLAR’

"Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kendi özel şirketinden bakanlığa sattığı ürünlerin ucuz olduğu için bakanlık tarafından alındığını iddia etti. Oysa çıkan yeni gerçeğe göre ucuz değilmiş. Yani piyasada 100 TL değeri olan ürünü bakanlık, bakanın şirketinden 175 TL'ye almış. Piyasa fiyatının yüzde 75 fazlasına almış. Ayrıca 500 bin liralık alışveriş yapıldığı iddia edilmişti, 9 milyon liralık alışveriş yapıldı. 500 bin lirası bakanlığın bünyesinde, bakanlık tarafından yapıldı; yaklaşık 8,5 milyon TL'lik alışveriş ise bakanlığa bağlı yan kuruluşlar tarafından gerçekleştirildi.

‘YÜCE DİVAN YOLU AÇILMALI’

Neresinden bakarsanız bakın burada bir usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma var. Bu yüzden de bir an evvel soruşturma yapılması gerekiyor. TBMM'nin bir soruşturma komisyonu kurması ve Yüce Divan yolunu açması gerekiyor. Bunun için biz CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız. Umarım TBMM'deki tüm milletvekilleri, tüm siyasi partiler bu yolsuzluğa, bu usulsüzlüğe prim vermezler ve komisyonun kurulması için gerekli desteği sağlarlar."