Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı Besim Tibuk, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin görevden alınabileceğini öne sürdü.

Youtube'da katıldığı bir programda  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tibuk, dolar kurunun yükselmesine ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat'' sistemini açıklamasına değindi.

 ''ERDOĞAN FAİZ ARTIRDI''

''Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat'' sisteminin aslında örtülü bir faiz artırma olduğunu ifade eden Besim Tibuk, Merkez Bankası'nın faiz artırmasına karşı çıkan Erdoğan'ın kendisine bağlı seçmene söylediğinden dönmediğini göstermek için gizli faiz artırma yoluna baş vurduğunu savundu.

 TİBUK'TAN BAKAN NEBATİ AÇIKLAMASI

Besim Tibuk, doların rekor üstüne rekor kırmasının ardından 11 TL'ye inmesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin ''dış güçler yok'' açıklamasının AKP'de hoş karşılanmadığını ifade etti. Çünkü Bakan Nebati'nin ''dış güçler yok'' sözünün, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ''dış güçler saldırıyor'' teziyle ters düştüğünü savundu.

Bakan Nebati'nin bu söylemlerini devam etmesi durumunda Erdoğan'ın Bakan Nebati'yi görevden alabileceğinin altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Aralık ayının ortasında yatırımcılarla yaptığı toplantıda, Erdoğan ve AKP’lilerin sıklıkla dile getirdiği ‘dış güçlerin ekonomik saldırıları’ iddiasının aksine “sorunun dış güçlerin saldırısından değil, ekonomik politikaya duyulan güvensizlikten kaynaklandığını” söylediği belirtilmişti. Nebati, verdiği söyleşide de, “Dışarıdan herhangi bir saldırı yok! İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemeler var” demişti.