Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da aldığımız önlemlerle onun da boynunu aşağı doğru kırmış durumdayız" dedi.

Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi tanıtımında konuştu. Hem Türkiye, hem de dünya için, "kritik bir dönüm noktasında" olduklarını söyleyen Nebati, "Tüm dünya salgını atlatıp toparlanma sürecine girerken enerji ve gıda politikalarındaki istikrarın öneminin arttığı süreçteyiz. Son 20 yılda büyük altyapı yatırımlarını devreye geçirmiş, Türkiye Ekonomi Modeli'nin ilk yılını başarıyla tamamlamış ve Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz"ifadelerini kullandı.

Nebati, enflasyonla ilgili, "Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da aldığımız önlemlerle onun da boynunu aşağı doğru kırmış durumdayız. Enflasyonun önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşeceğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

17 ŞUBAT'TA İKTİSAT KONGRESİ DÜZENLENECEK

17 Şubat 2023'te İzmir'de iktisat kongresi düzenleneceğini söyleyen Nebati, "17 Şubat 2023'te yine aynı yerde Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm milletimize mal olacak geniş bir katılımlı iktisat kongresini düzenleyeceğiz. Bu binanın yeri sayın valiliğimiz tarafından nisanda otopark olarak işletilirken satın alınmış ve o günden itibaren hazırlıkların başladığı sürecin ilk adımı atılmış inşaatı hızlıca devam eden bina asli unsuruyla İzmir ve Türkiye'mize kazandırmış olacak" dedi.

Nebati, İzmir İktisat Kongresi'nin düzenlendiği binaya ilişkin, "Kongrenin düzenlendiği bina 1979'da belediye tarafından yıktırılmış. 1. İzmir İktisat Kongresi'nin gerçekleştirildiği binayı aynı yerinde hızla inşa ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu bina tamamlanmış olacak. Onlar yıkıyor biz inşa ediyoruz. Biz inşa etmekle kalmıyoruz, temelini sağlam tutup aynı zamanda içini en iyi şekilde doldurup dünyaya örnek teşkil ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.