Denizli'de sinek ilacı üreten bir firmanın açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün sineklerin saldırısına uğradı. Sinekler yüzünden Bakan Ergün konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Ancak Bakan Ergün’ün esprileri herkesi kahkahaya boğdu.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Klor Alkali” isimli temizlik ve sinek ilacı üreten bir fabrikanın açılış törenine katıldı. Törenin yapıldığı salonu adeta istila eden sinekler, katılımcılara zor anlar yaşattı. Konuşmak için kürsüye çıkan Bakan Ergün de durumu esprili bir dille anlattı.

 

Fabrikada sinek ilacı da üretileceğini öğrendiğini belirten Ergün, ''İbrahim Bey'e az önce sordum, 'burada sinek ilacı da üretiyor musunuz' dedim, 'üretiyoruz' dedi. 'Peki sineklerin bundan haberi var mı, dedim. Herhalde yokmuş buradakilerin. Sineklerin haberi olsun. Burası sinek ilacı da üretiyor. Ona göre ayağını denk alsın'' ifadelerini kullandı.

 

Ergün, konuşması sırasında elindeki konuşma kartlarıyla sinekleri kovalamaya çalıştı. Bakan Nihat Ergün daha sonra Honaz ilçesinde 63 bin metrekare alana kurulan fabrikanın açılışını yaptı.