7 Haziran seçimleri yaklaşırken Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) destek de artıyor. Batman'da da HDP'ye katılımlar sürüyor. DİHA'nın haberine göre, aynı zamanda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabaları olan Alpahanlar ailesinden 300 kişilik grup HDP'ye geçerken, kentin Beşiri ilçesinde de yıllardır AKP'ye çalışan Alika aşireti genel seçimlerde HDP'yi destekleme kararı aldı.

Batman'da seçim çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki esnafları ziyaret eden HDP adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran, Hasan Yağız ve Saadet Becerikli yoğun ilgi ile karşılaştı. Esnafların sıkıntılarını dinleyen adaylar, çözüm yolları üzerinde durdu. HDP'nin meclise girmesi dahilinde işçi ve emekçilerin sıkıntılarıyla birebir ilgileneceklerini belirten adaylar, HDP'nin de işçi ve emekçi partisi olduklarının altını çizdi.

BAKAN EKER'İN AKRABALARI DA HDP'YE GEÇTİ

HDP Milletvekili adayı Saadet Becerikli ise HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, ikna komisyonu üyeleri ve diğer partililer de şimdiye kadar AKP içerisinde aktif çalışma yürüten Alpahanlar (Maladîna) ailesinden 300 kişilik bir grup ile HDP çatısı altında bir araya gelmek için görüşmeler gerçekleştirdi. Aynı zamanda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de akrabaları olan Alpahanlar aile üyeleri bu güne kadar yanlış tarafta bulunduklarını belirterek, HDP çatısı altında yer almaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

SELAHATTİN ALPAHAN: VEKALETEN VERDİĞİMİZ OYLARI GERİ ALIYORUZ

Yapılan görüşmelerde Alpahanlar'ın aile büyüklerinden Selahattin Alpahan, AKP hükümetinin halkı yıllarca "Barış, kardeşlik ve demokrasi" söylemleri ile kandırdığını belirterek, “AKP, en son Kobanê'de yaşanan savaşta YPG ile DAİŞ çetelerini bile bir tuttu. Kürtlere hakaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kobanê düştü düşecek' diye meydanlarda bağırdı. Bunlardan etkilenerek biz de HDP saflarında yer almaya karar verdik. Umut ediyoruz ki halen AKP'nin yanında yer alan Kürtler de doğruyu görerek HDP'nin çatısı altında toplanır. Biz de artık vekaleten verdiğimiz oylarımızı geri alacağız" dedi.

Konuşmaların ardından aile üyeleri HDP'ye geçerken, daha sonra yemek verildi.

BEŞİRİ'DE DE AKP KAN KAYBETTİ, HDP ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Batman'ın Beşiri ilçesinde de ilçenin en büyük ve kalabalık aşireti olan ve yarısı yıllardır AKP için çalışan Alika aşireti üyeleri de AKP'nin Kürt halkı üzerinde yürütmüş olduğu politikalar nedeniyle HDP'ye geçtiklerini duyurdu.

Alika Aşireti kanaat önderi olan ve iki dönem AKP Beşiri İlçe Başkanlığı yapan Davut Apaydın, aşiret olarak HDP için çalışacaklarını dile getirirken, bunun nedeninin ise AKP'nin yürütmüş olduğu yanlış politikalar olduğunu söyledi.

HDP'nin yürüttüğü siyasetin tüm kesimleri kapsadığını ve HDP çatısı altında olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden Apaydın, "Tek dileğimiz HDP'nin barajı aşarak Kürtleri ve ezilen tüm halkları parlamentoda temsil etmesidir" dedi.

'GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR'

HDP Beşiri İlçe Eşbaşkanı Ahmet Ekinci de yapılan katılımdan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, HDP'nin dışında kalan bütün aşiret ve aile üyelerini HDP çatısı altında birleşmeye davet etti. Ekinci, toplum içerisinde ağırlığı bulunan aşiret ve ailelerin de HDP çatısı altında bir araya gelmeleri için çalışmalarının sürdürdüklerini kaydetti. Geçen günlerde AKP Beşiri Belediye Meclis üyesi Bedi Balcı da partisinden istifa ederek, HDP'ye katılım sağlamıştı.